24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

KOMBI Bouwmaterialen

Uden
Home - Projecten - KOMBI Bouwmaterialen

 

 Slim omgaan met budget?

Van der Horst weet waar je aan begint

 


Nieuwbouwpand

KOMBI Bouwmaterialen Uden groeide uit het oude pand en vond het tijd voor nieuwbouw. Wij zijn gevraagd om mee te kijken naar deze nieuwbouwplannen. Dat doen we het liefst zo vroeg mogelijk in het proces, want zo kunnen we meteen vanaf het begin meedenken, adviseren en sneller schakelen. In dit geval lag het ontwerp er al, en dat bleek te duur te zijn kijkend naar het budget. Onze ervaren kostendeskundige is toen aan de slag gegaan om ieder onderdeel tot in detail uit te werken, alternatieven aan te dragen en zo kosten te besparen. Dit door goed door te vragen, te kijken naar wat het bedrijf echt nodig had en te berekenen hoe we dat zo slim en voordelig mogelijk konden bouwen. Natuurlijk alles in goed overleg met de architect. Zo hebben we bijvoorbeeld de hoogte van het KOMBI-gebouw teruggebracht van 10 naar 8,5 meter. Het resultaat van dit hele proces? We creëerden met 14.000 m2 genoeg ruimte voor opslag, een moderne showroom, frisse kantoren, een coffeecorner en drive-through. Een pand dat aan alle wensen van de opdrachtgever voldoet, binnen budget. Kortom, we konden direct onze vindingrijkheid goed laten zien.

 

Maximale uit iedere euro

Wij willen dat iedere klant voor iedere euro het maximale krijgt. Vaak weten klanten niet waaraan ze hun geld precies uitgeven. Wij brengen dat in kaart, zodat een opdrachtgever bewust kan kiezen. Geven ze hun geld bijvoorbeeld liever uit aan functionaliteit of esthetica? Zo hebben we bij KOMBI Bouwmaterialen meegedacht over het gewenste lattenplafond. De opgevraagde offertes vonden we te duur, dus we hebben dit lattensysteem zelf in elkaar gezet. In onze prefab hal hebben we deze geprefabriceerd en vervolgens op de bouwlocatie gemonteerd. Dat was een stuk voordeliger. Zo halen we voor de klant het maximale uit iedere euro. In het hele proces werd ieder onderdeel goed afgewogen en bekeken; er kwamen steeds slimmere oplossingen op tafel. Ook werden er veel onderaannemers bij betrokken. Om deze aanpak goed te kunnen voortzetten, was een open begroting nodig. We legden de kostprijzen en budgetten open en bloot op tafel, zodat dit een transparant proces was. Dit vond de opdrachtgever erg prettig.

 

Fijn proces en strakke planning 

Het project hebben we volgens planning opgeleverd binnen de afgesproken bouwtijd. Belangrijk voor de klant, omdat ze in de kerstvakantie wilden verhuizen zodat het bedrijfsproces kon doorlopen. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we de opslaghallen en drive-trough 3 weken eerder opgeleverd dan gepland, zodat de stellingbouwer alvast aan de slag kon. De samenwerking, afstemming en communicatie verliep goed en prettig.

 

Geen aannemer maar regisseur

Met al die onderaannemers was Van der Horst in dit project niet alleen een bouwpartner, maar ook een regisseur. Van der Horst heeft alles begeleid en bewaakt; de kwaliteit, het budget en de planning. Het resultaat mag er zijn: het nieuwe pand is een mooi gebouw en een fijne werkomgeving geworden.

 

Lees hier het hele interview met opdrachtgever Ivo van Beuningen. 

 

Voor welke bouwuitdaging zoekt u overtuigend bewijs?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van der Horst aannemers hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw van uw bedrijfshuisvesting. 
Zoekt u een oplossing voor úw uitdagende bouwproject?

Neem nú contact op

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd