24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Planning

Home - Uitdagingen - Planning

Uitdagende deadline

Het begin van een seizoen of een schooljaar kan aanleiding zijn voor extra druk op de opleverdatum. Ook kan het interessant zijn de huur van de huidige huisvesting eerder op te zeggen. Een kwestie van meedenken in mogelijke opbrengsten. Van der Horst houdt wel van dergelijke uitdagingen, zoals een krappe planning, omdat we weten dat er verschillende manieren zijn om een bouwproces aanzienlijk te bekorten.

Schuiven met fases

Het meest eenvoudig, op papier, is opschalen van capaciteit. Maar we kunnen ook kiezen voor prefab of een contract opstellen waardoor we al aan de slag kunnen, terwijl de besluitvorming nog niet geheel is afgerond. Ook beginnen we weleens met de werkvoorbereiding, terwijl de vergunning nog niet rond is. Een kwestie van onderling vertrouwen en weloverwogen risicomanagement. Een andere versneller die we vaak inzetten is gefaseerd opleveren. Dan moet je de verhuis- en bouwbewegingen heel goed op elkaar afstemmen, maar dat is ons wel toevertrouwd.

 

Tijd winnen met prefab

In prefab gaan we ver om de voortgang te versnellen. Echt een specialisme van Van der Horst. In onze timmerfabriek produceren we naast kozijnen, ramen en deuren onder KOMO-certificaat ook complete wandsystemen en andere prefabelementen. Dat betekent slim puzzelen en anders nadenken over bouwen, zodat we deelprocessen simultaan kunnen laten verlopen. Gespecialiseerde partners denken hier graag in mee.

 

Vaste partners

Als je mensen moet bijschakelen heb je tegenwoordig een probleem, door de hausse in de bouw. Bij ons speelt dat een stuk minder, omdat we werken met veel eigen mensen en met een vaste flexibele schil. In de prijsvorming nemen we vaste onderaannemers als gelijkwaardige partners mee. Dan ga je er echt samen voor en kun je na akkoord meteen aan de slag, omdat bijvoorbeeld het constructiebedrijf voor zijn prijsbepaling al een 3D-tekening heeft uitgewerkt. En dat scheelt tijd. Doordat ook de levertijden tegenwoordig oplopen, moet je soms je ontwerp aanpassen of een stapje vooruitdenken en materialen alvast bestellen. Daarbij helpt het dat wij ook loyaal zijn aan onze leveranciers. Dan krijg je vaak nét wat meer gedaan.

Wat is úw uitdaging?

Contact opnemen

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd