24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Budget

Home - Uitdagingen - Budget

Bouwen binnen budget

Als je de winst versleutelt in de directe kosten, kun je daar nooit meer fors in snijden zonder jezelf pijn te doen. Terwijl juist in die directe kosten de echte besparingen te halen zijn. Daarom zit onze winst puur in de staartkosten, zodat we vrij kunnen meedenken om binnen uw budget de meeste huisvestingswaarde te realiseren. Met een gezonde marge voor van der Horst, ook daar zijn we eerlijk in. Ons advies: staar u niet blind op percentages van staartkosten, maar kijk wat uw gebouw onder de streep echt kost en wat ú daar voor krijgt.

Doorvragen. Doordenken. Omdenken.

Hoe eerder we aan tafel zitten, hoe meer we het verschil kunnen maken. We vragen kritisch door over behoeften en functionele eisen, als vertrekpunt voor het ontwerp. Daarin houden we nadrukkelijk rekening met consequenties voor de realisatie. We zoeken naar slimme alternatieven om samen met u de juiste keuzes te maken. 90% van de mogelijke besparingen heeft u al binnen, voordat we met de bouw aan de slag gaan. De overige 10% besparen we door scherp te blijven in de uitvoering. Zo weten we ook bij aanbesteding in een latere fase nog aanzienlijke kosten te reduceren. Soms schuiven we met de planning, zodat er geen bronbemaling nodig is of stellen we een andere, gelijkwaardige materialisatie voor. Onlangs hebben we zelfs een ontwerp compleet gekanteld om het binnen budget te kunnen bouwen. Opdrachtgever én architect blij verrast.

 

Kostenefficiënt bouwen

Soms kun je per saldo meer besparen door bewust wat hogere kosten te maken. Om sneller op te leveren zodat je productiestilstand kunt beperken, het object eerder kunt verhuren of in gebruik kunt nemen, zodat de huidige huurpost eerder wegvalt. Het kan bijvoorbeeld ook verstandig zijn te investeren in een BREEAM-certificaat of in een aanpassing die het gebouw multifunctioneel maakt. In beide gevallen houdt het op termijn zijn waarde. Van der Horst heeft de expertise in huis om ook mee te denken in die exploitatiekant en oplossingen aan te dragen voor alternatieve contractvormen en aanvullende financiering. En als u denkt in termen van Total Cost of Ownership houden wij bij de materiaalkeuze natuurlijk extra rekening met de onderhoudbaarheid.

Wat is úw uitdaging?

Contact opnemen

9000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd