24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Zwembad ‘in de Bandert’

Echt-Susteren
Home - Projecten - Zwembad ‘in de Bandert’

Zee van wensen, vast budget

Van der Horst weet waar je aan begint


Slim nadenken in het voortraject

Door een onverwachte calamiteit rondom de dakconstructie moest het bestaande zwembad ‘in de Bandert’ sluiten. De gemeente besloot dit aan te grijpen voor een grote renovatie en uitbreiding. Men had uitgesproken wensen en ambities en het budget stond vast. Tijdens het project zijn er nog aanvullende opdrachten verstrekt, waaronder de verduurzaming en renovatie van de naastgelegen sporthal. Bijkomende uitdagingen: men wilde zo snel mogelijk weer open en de sporthal bleef tijdens de werkzaamheden gewoon in gebruik.

Samen het maximale eruit halen

We hebben het project in bouwteam aangepakt en samen met de opdrachtgever en de architect de mogelijkheden binnen het beschikbare budget verkend. Dat legt veel druk op het voortraject: grondig inventariseren en vindingrijke oplossingen bedenken, ook als je iets onvoorzien tegenkomt. Door elkaar uit te dagen en creatief te blijven, hebben we binnen het gegeven budget veel mooie extra’s weten te realiseren, zoals een hypermodern drenkelingen detectiesysteem, een therapeutisch doelgroepenbad, een kronkelende waterglijbaan van 35 meter en een sprayparkje voor de allerkleinsten. Daarnaast heeft het zwembad nu een energiezuinige installatie en een hoge luchtdichting en hebben we een schil met een hoge isolatiewaarde gerealiseerd.
Om te zorgen dat de sporthal kon doordraaien tijdens het project hebben we aan de achterzijde een tijdelijke ingang gemaakt.

9000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

30

gebouwen brandwerend gemaakt

29

sportaccommodaties gerealiseerd