24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Zwembad Dormio Resort

Maastricht
Home - Projecten - Zwembad Dormio Resort

Hoge esthetische eisen, korte bouwtijd

Van der Horst weet waar je aan begint


Bouw 'activity pool' in zwembad

Op slechts tien minuten fietsen van het beroemde Vrijthof in Maastricht ligt op de Dousberg het meest luxueuze vakantiepark van Limburg. In deze bosrijke omgeving ligt namelijk Dormio Resort Maastricht met diverse typen vakantiewoningen van 2 tot 20 personen. Wij realiseerden, in slechts 4 maanden, de bouw van een ‘activity pool’ met onder andere een peuterbad, een splashzone met bloemwaterval en een groot bad met leliepad om over te lopen, een bubbelbank en een glijbaan. Onze architect, XCQ architectural design stond voor een grote uitdaging om creatief met de ruimte om te gaan. Er waren veel wensen voor het relatief kleine oppervlak. Maar al na het eerste moodboard zagen wij dat het gebouw met hoge esthetische eisen in de groene omgeving zou passen en dat het speelse interieur de vakantievierende gezinnen aan zou spreken. 

Extreem korte bouwtijd

Na het doorlopen van de vergunningsprocedure, stond de opleverdatum vast. Op 1 juli, de start van het vakantieseizoen, moesten de gasten van Dormio Resort Maastricht een duik kunnen nemen in het nieuwe zwembad. De vorst viel in en de daadwerkelijke bouwtijd die we tot onze beschikking hadden was in totaal slechts 4 maanden. Om de deadline te kunnen halen, hebben we diverse maatregelen getroffen.

 

Optimale samenwerking bouwpartners

Drie maal hebben we een gezamenlijke plansessie georganiseerd met alle onderaannemers. Open en transparant communiceren en samenwerken, continu verbeteren van het bouwproces en verantwoordelijkheid nemen stond hierbij centraal. Elke werkdag begon bovendien met een ‘dagstart’ waarin de uitvoerder met de betrokken voorlieden de activiteiten van gisteren, vandaag en morgen doornam. In de afbouwfase werd de planning nog strakker zodat diverse partijen gelijktijdig hun werkzaamheden konden verrichten. Door de perfecte samenwerking van het hele bouwteam, hebben wij het zwembad op 29 juni 2018 gebruiksklaar opgeleverd. Net als onze opdrachtgever zijn wij trots op het prachtige resultaat!

 

Voor welke bouwuitdaging zoekt u overtuigend bewijs?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van der Horst aannemers hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van zwemcomplexen. 
Zoekt u een oplossing voor úw uitdagende bouwproject?

Neem nú contact op

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd