24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Zwembad De Sypel

Harderwijk
Home - Projecten - Zwembad De Sypel

Zwembaden met speciaal ‘fun’ gedeelte


Recreatief gedeelte

Naast een wedstrijdbad en een groot doelgroepenbad, kent het nieuwe zwembad ook een speciaal ‘fun’-gedeelte met een waterspeeltuin met peuterbad, een bubbelbad en een familie- en tubeglijbaan. Dit recreatieve gedeelte staat in verbinding met het buitenbad. Het warme doelgroepenbad is multifunctioneel en flexibel in te zetten. Met een wand kan het bad worden opgedeeld en door verschillende doelgroepen tegelijk gebruikt worden. De beweegbare bodem is in zijn geheel of in delen in hoogte verstelbaar. En er zijn jetstreams. Voor medisch- therapeutisch gebruik zijn er faciliteiten zoals een hellingbaan en een tillift.

Een zwembad met voor ieder wat wils

Het ontwerp voor het nieuwe zwembad is gemaakt mede op basis van de inbreng van kinderen (ontwerpwedstrijd) en gebruikers/inwoners (enquête en klankbordgroep). Verantwoordelijk wethouder Marcel Companjen: “Het is een zwembad met voor ieder wat wils, een fraai maar ook bijzonder zwembad waar Harderwijk trots op mag zijn; ik ben dat in ieder geval! Het is transparant en open wat uitnodigt om te komen zwemmen. We hebben heel bewust geprobeerd voor elke doelgroep de juiste voorzieningen te bieden. Want hoe toegankelijker we zijn hoe meer we sporten en bewegen voor iedereen mogelijk maken. En dat ons nieuwe zwembad energieneutraal is, dat is wel een beetje de kers op de taart.”

Energieneutraal

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders vinden het belangrijk dat de nieuwbouw van het zwembad energieneutraal is uitgevoerd. Het zwembad is de grootste energiegebruiker van het gemeentelijk vastgoed. Met een energieneutraal zwembad wordt een flinke bijdrage geleverd aan de duurzaamheidsambities van de gemeente Harderwijk.

Laatste fase verbouwing; bouw sporthal

De verbouwing van Sportcomplex De Sypel is nog niet klaar met de oplevering van het zwembad. We zijn op dit moment bezig met de bouw van een sporthal, waardoor ook de sportverenigingen weer jaren vooruit kunnen. 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd