24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Sportcomplex Den Butter

Gilze Rijen
Home - Projecten - Sportcomplex Den Butter

Design, Build & Maintain

Van der Horst weet waar je aan begint


Het duurzame sportcomplex is volledig in het bestaande groen van de omgeving ingepast. Het sportcomplex bevat o.a. een 10 x 25 meter bad met beweegbare bodem, een sporthal die voldoet aan de eisen van het NOC*NSF, een vaste tribune voor 200 bezoekers en een wellnessruimte.

Volledige verantwoordelijkheid 

Bij Sportcomplex Den Butter zijn wij verantwoordelijk geweest voor het gehele traject: van ontwerp tot en met realisatie. Daarnaast verzorgen wij 25 jaar het onderhoud van dit prachtige complex. Dit denken in total cost of ownership vraagt extra aandacht voor duurzaamheid in de ontwikkelingsfase van het project.

Op alle fronten energiezuinig

Den Butter heeft op het gebied van duurzaamheid een hoge ambitie nagestreefd en waargemaakt: een gemiddelde GPR van 8,55. Een uitgebalanceerd installatieconcept vormt de basis voor deze mooie score. Dit bestaat uit de volgende componenten:

  • een hybride verwarmingssysteem
  • 485 PV panelen
  • het energiezuinige Climotion (BAOPT) systeem in de zwemzaal en sporthal
  • triple beglazing
  • bouwkundige zandfilters voor de waterzuivering
  • LED verlichting in het gehele complex.

Alle vooruitstrevende technieken worden aan elkaar verbonden middels een intelligent en zeer uitgebreid gebouwbeheersysteem (GBS) dat ook nog eens makkelijk bedienbaar is. 

Natuurlijke klasse

Het sportcomplex is gerealiseerd op de rand van de nieuwe wijk de Vliegende Vennen van Rijen en het aangrenzende weidse platteland. De donkere houten gevel past mooi in die groene en agrarische omgeving. Verder hebben we gekozen voor lichte puien en serene, natuurlijke kleuren in het interieur. Juist met die eenvoudige, duurzame materialisering hebben we op verschillende plekken rijkdom weten toe te voegen in de detaillering.

De bezoekers van het nieuwe complex worden ontvangen in de centraal gelegen entreehal die tevens dienst doet als horeca. Vanuit de entreehal hebben de bezoekers zicht op én toegang tot het zwembad en de sporthal op de begane grond en de tribune op de verdieping. De relatie met de groene omgeving speelt een belangrijke rol in het ontwerp. Zo beweegt de zwembad bezoeker zich langs een volledig transparante gang bij binnenkomst in het kleedgebied om vervolgens door de introverte ruimte van de kleedcabines en de douches richting de zwemzaal te lopen waar men zich tussen de bomen waant. Ook in de sporthal heeft de sporter en toeschouwer op strategisch gekozen posities zicht op de groene omgeving. De horeca heeft naast een grote pui richting het terras op het entreeplein een groot opening in het dak.

9000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

30

gebouwen brandwerend gemaakt

29

sportaccommodaties gerealiseerd