24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Sportcompex de Gelenberg

Druten
Home - Projecten - Sportcompex de Gelenberg

Van ontwerp tot en met realisatie, een echt design & build project


Zo’n anderhalf jaar is er gebouwd aan sportcomplex De Gelenberg met een sporthal van 2.300 vierkante meter verdeeld over drie grote sportzalen en een turnhal. Daarnaast is er een 25 meterbad, een doelgroepenbad, peuterbad, whirlpool en glijbaan gerealiseerd. Verder is er een horecagelegenheid gecentreerd in het pand.  

Design & Build

Van der Horst was verantwoordelijk voor het hele traject: van ontwerp tot en met realisatie, een zogenaamd design & build project. Samen met architect NOAHH | Network Oriented Architecture en Van Dorp installaties hebben we een uiterst functioneel, duurzaam en landschappelijk passend gebouw ontworpen en gerealiseerd.

Transparantie en doorzicht spelen een belangrijke rol in het gebouw. Lange zichtlijnen door het hele complex lopen van binnen naar buiten. Er is veel aandacht besteed aan een duidelijke zonering, zodat het direct duidelijk is waar je moet zijn. Je komt binnen in de centrale ontvangstruimte. Links ga je naar het zwembad en rechts naar de sportzalen. Maar je kunt ook de horeca inlopen om wat te drinken of naar het zwemmen/sporten te kijken.

 

Flexibel gebruik

Het nieuwe sportcomplex is een gebouw voor diverse sportverenigingen, onderwijsinstellingen en de inwoners van de gemeente Druten. Tijdens het ontwerpproces hebben we ons dan ook zoveel mogelijk verplaatst in de rol van deze gebruikers en de mogelijkheden tot flexibel gebruik van het sportcomplex. Zo kunnen bijvoorbeeld diverse functies gezamenlijk maar ook onafhankelijk van elkaar worden gebruikt, wat tevens de exploitatiemogelijkheden voor de gemeente vergroot. Het wedstrijdbad en het doelgroepenbad bevinden zich in één ruimte. Ze kunnen gescheiden worden door een neerlaatbare wand. 

De grote sporthal is te verdelen in drie gelijke zaaldelen. Alle zaaldelen hebben toegang tot de toestellenberging, onafhankelijk van de stand van de flexibele zaalscheiding. Naast de sportzalen is er ook een gym- en turnzaal voorzien. Deze heeft een eigen ingang. Deze is achter de sportzalen geplaatst.

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd