24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Sportaccommodatie Den Donk

Oisterwijk
Home - Projecten - Sportaccommodatie Den Donk

Duurzame accommodatie, total cost of ownership  

Van der Horst weet waar je aan begint

 

Op sportpark Den Donk hebben wij een nieuwe multifunctionele en duurzame sportaccommodatie met een 25m zwembad en ruime sporthal gerealiseerd voor een breed spectrum aan gebruikers. Het gebouw is het stralende middelpunt van Sportpark Den Donk en vormt een sociale ontmoetingsplek voor de verschillende sporters en bewoners van Oisterwijk en omgeving. Wij formeerden voor deze prachtige uitdaging een team met Slangen+Koenis Architecten en technisch dienstverlener Van Dorp. Samen gingen wij de hoge ambities op het gebied van duurzaamheid aan. 


Inpassen in groene omgeving

Het sportpark bevindt zich aan de rand van Oisterwijk op de overgang van stedelijk gebied naar landbouwgronden en bossen. Belangrijk uitgangspunt is een goede inpassing van het grootschalige gebouw in zijn groene omgeving. Het centrale fietspad van het sportpark loopt door naar de hoofdentree, die duidelijk zichtbaar is onder een luifel in het midden van het gebouw. De horeca en entreehal liggen in het hart van de accommodatie met maximaal zicht op sporten, zowel binnen als op de aangrenzende sportvelden. Een sculpturale trap biedt toegang tot de tribune van de sporthal. Het gebouw lijkt los te komen van de grond door een tweedeling in een transparante plint onder de luifel en een zwaarder antraciet volume daarboven.De houten constructie die zichtbaar is in het gehele complex loopt door naar buiten in het luifel waardoor je een geborgen gevoel krijgt al voor binnenkomst in het complex. Dit uitnodigende gebaar wordt nog eens versterkt door de toepassing van verdiepingshoog glas waardoor de warme gloed van het hout van binnen naar buiten uitstraalt.

 

Super duurzaam  

Het geïntegreerde totaalconcept en duurzame materialisering en installaties vormen de basis voor het realiseren van de hoge duurzaamheidsambities. De GPR heeft een uitzonderlijk hoge score van 9! GPR is een methode waarmee we de duurzaamheid van een gebouw zichtbaar kunnen maken. Er wordt bovendien voldaan aan de gestelde BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal) en het gebouw heeft een EPC (waarde die aangeeft hoe energiezuinig het gebouw is) van 0,00! Op 3 oktober 2019 leverden wij deze hypermoderne en super duurzame sportaccommodatie op met een onderhoudsovereenkomst voor 25 jaar.

Staat u ook voor de uitdaging om een zwembad te realiseren? Bel ons voor een gratis adviesgesprek! Voor welke bouwuitdaging zoekt u overtuigend bewijs?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van der Horst aannemers hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw van uw sportcomplex.
Zoekt u een oplossing voor úw uitdagende bouwproject?

Neem nú contact op

 

"De accommodatie voldoet aan de BENG-eisen, is all-electric, heeft een EPC van 0,00 en een gemiddelde GPR van 8,86.
We hebben deze hypermoderne en super duurzame sportaccommodatie op 3 oktober 2019 opgeleverd met onderhoudsovereenkomst voor 25 jaar"

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd