24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Sociaal Cultureel Centrum Myllesweerd

Mill
Home - Projecten - Sociaal Cultureel Centrum Myllesweerd

Aansluiten op bestaande bebouwing

Van der Horst weet waar je aan begint


Complexe bouwlocatie

Sociaal Cultureel Centrum Myllesweerd, de multifunctionele accommodatie in Mill, heeft een prominente plaats in het hart van het dorp, pal tegenover de monumentale kerk, die met haar toren het dorp domineert. Het SCC is gebouwd op een complexe bouwlocatie, rekening houdend met de veiligheid van en minimale overlast voor de omgeving door continue afstemming van communicatie, logistiek en uitvoering. De complexiteit van de opgave lag besloten in de stedenbouwkundige situering, de ruimtelijk-functionele integratie van een bestaand gemeentehuiscomplex en het opnemen van diverse, uiteenlopende functies in een enkel gebouw, met diverse daarbij betrokken gebruikersgroepen.

Voor de hoofdopzet van het gebouw is gekozen voor het aansluiten op de bel-etage van het bestaande gemeentecomplex, zodat een vanzelfsprekende verbinding ontstaat met het bestaande gemeentehuis. Daarmee zijn de ruimten voor de bibliotheek, de muziekschool en de lokale omroep half verdiept komen te liggen. De grote multifunctionele zaal, de foyer en het café liggen op dezelfde hoogte als het gemeentehuis. Op de laag daarboven liggen de kantoorruimten, die door diverse lokale organisaties worden gebruikt. Een gebouwbreed, integraal toegankelijk trappenlandschap zorgt ervoor dat de pleinruimte buiten doorloopt in het gebouw, hetgeen het openbare karakter van het cultureel centrum onderschrijft. De subtiele knikken in de pleingevel zorgen ervoor dat het gebouw het plein als het ware omarmt.

 

Bibliotheek

De bibliotheek bevindt zich onder de grote zaal en is vanaf de pleinkant zichtbaar door middel van een spectaculaire vide. Aan de zijde van het gemeentehuis heeft de bibliotheek een glazen gevel, die uitzicht en toegang biedt tot de aangrenzende verdiepte patio-tuin. Hier ligt ook een grote multifunctionele ruimte voor handenarbeid, schildercursussen en vergaderingen.

 

Verschillende gebruikers

De acht verschillende verenigingen/gebruikers hebben hun kantoren en spreekkamers op de verdieping van het gebouw; door middel van diverse vides zijn ze ruimtelijk verbonden met wat zich beneden op de beletage en in het souterrain afspeelt. Hierdoor ontstaat een echt gemeenschapshuis, waar de uiteenlopende gebruikers elkaar op ongedwongen wijze kunnen ontmoeten.

 

Theater

In het complex is een grote multifunctionele zaal opgenomen die op deelbaar is in 3 kleinere deelzalen. Deze zalen zijn geschikt voor uiteenlopende activiteiten, waaronder toneeluitvoeringen, optredens, uitvoeringen van de harmonie, danscursussen, zitvoetbal, carnavalsactiviteiten, etc. In overleg met de diverse gebruikers is gekozen voor een vast podium met zijtoneel.

 

9000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

30

gebouwen brandwerend gemaakt

29

sportaccommodaties gerealiseerd