24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Schoolgebouw de Lingeborgh

Geldermalsen
Home - Projecten - Schoolgebouw de Lingeborgh

Veilig bouwen zonder overlast

Van der Horst weet waar je aan begint


Compleet nieuw brugklasgebouw, zonder les-onderbreking

Voor de Lingeborgh in Geldermalsen realiseerden wij in 2016-2017, als specialisten in onderwijsgebouwen, de uitbreiding van de school met een compleet nieuw brugklas-schoolgebouw voor 300 leerlingen. 

De uitdaging was om enerzijds de overlast door bouwactiviteiten te beperken; het nieuwe complex is gebouwd naast het intensief gebruikte hoofdgebouw. Anderzijds diende de veiligheid van alle leerlingen gewaarborgd te worden tijdens het bouwproces.

Verrassende aanpak voor gelaagd bouwcomplex

Het schoolgebouw bestaat uit maar liefst vier bouwlagen. Tijdens de voorbereidingen hebben we ons met name gefocust op de constructie, de veiligheid en de planning. Met name de speciale draagconstructie die nodig is voor de vrije overspanning van de twee gymzalen vereist een doordachte aanpak van verbindingen door ons deskundig bouwteam. Dankzij onze specifieke aanpak en samenwerking met de opdrachtgever is de veiligheid van leerlingen, naast de beperking van overlast, tijdens het gehele bouwproces gewaarborgd.

Het complex is deels onder maaiveld gesitueerd (niveau 0). Het souterrain biedt volop ruimte aan de dubbele gymzaal met kleedruimten en overige voorzieningen voor verblijf.

De hoofdentree van de school is vervolgens gesitueerd op niveau 1 met zicht op en in de gymzalen die zich uitstrekken over twee bouwlagen. De beide gymzalen zijn gescheiden door een moderne, geheel te openen systeemwand maar zodoende ook met elkaar te koppelen tot één grotere sportzaal. Deze sportaccommodatie is slim ingericht zodat deze buiten schooltijden kan worden verhuurd aan externe partijen. Verder bevinden zich op het eerste niveau nog een twee vaklokalen.

Op niveau 2 en 3 bevinden zich, naast de overige elf lokalen, de overblijfruimtes voor leerlingen, het leerplein, verschillende kantoorruimtes, het dakterras, de technische en alle sanitaire ruimtes met alle voorzieningen.
 

Speciale draagconstructie en vakwerkspant

De hoofddraagconstructie is zeer goed doordacht. De opdrachtgever wilde een volledig vrije vloer bij twee gekoppelde gymzalen op niveau 0. De daarboven gelegen bouwlagen op niveau 2 en 3 worden gedragen door een vakwerkspant in de gevel. Het vakwerkspant heeft een vrije overspanning van ruim 26 meter (ofwel twee gymzalen breed) én twee bouwlagen hoog. Het dak van de gymzalen en de constructie op niveau 2 en 3 is vervolgens verankerd aan het vakwerkspant. Om dit te kunnen realiseren is er vooraf een gedegen plan van aanpak gemaakt om het vakwerk tijdens de bouw van de school tijdelijk te ondersteunen en gecontroleerd te belasten en eventuele zakkingen te monitoren.
Het eindresultaat mag er zijn, wij zijn samen met de opdrachtgever en de gebruikers super trots op dit indrukwekkende multifunctionele schoolgebouw.

Voor welke bouwuitdaging zoekt u overtuigend bewijs?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van der Horst aannemers hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van scholen.
Zoekt u een oplossing voor úw uitdagende bouwproject?

Neem nú contact op

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd