24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Nieuwbouw 5 brandweerkazernes

Home - Projecten - Nieuwbouw 5 brandweerkazernes

Ontwerpen en bouwen?

Van der Horst weet waar je aan begint

 

 


Succesvol aanbestedingstraject

Na het succesvol doorlopen van een aanbestedingstraject, hebben wij in 2018 de overeenkomst getekend voor het ontwerpen en bouwen van 5 nieuwe kazernes voor de Veiligheidsregio Limburg-Noord. De kazernes worden gebouwd in Stramproy, Ittervoort, Nederweert, Horst en Heythuysen. Hoge onderhoudslasten en het toekomstbestendig willen maken van de kazernes heeft ervoor gezorgd dat de brandweer, samen met de gemeenten, heeft gekozen voor nieuwbouw. Aan de hand van een functioneel programma van eisen en een vastgesteld budget hebben wij in samenwerking met BDG Architecten en de installateurs Gebr. Janssen en Megens Elektrotechniek een zo efficiënt mogelijk ontwerp gemaaakt.

 

Indeling afgestemd op logistiek en beweging 

 Naar het ontwerp van BDG architecten uit Zwolle hebben we in 7 maanden de kazerne in Stramproy gerealiseerd. Deze is in mei 2019 opgeleverd. De basispost van Stramproy, gehuisvest in het voormalige slachthuis, is de eerste kazerne die werd vernieuwd. De nieuwe remise biedt plek voor twee uitrukvoertuigen en een oldtimer. De indeling van de kazerne is nauwkeurig afgestemd op de logistiek en de bewegingen van de brandweer - voor en na een brand. Dat betekent dat het plattegrond is gebaseerd op de hygiënestroom: ze rukken uit vanuit ‘schone’ ruimtes, komen terug in de ‘vieze’ ruimte, maken zich schoon in de ‘reinigingsruimte’, zodat ze weer fris kunnen terugkeren in de ‘schone’ ruimtes. Bijvoorbeeld in de evaluatiekamer waar ze terugblikken op de pas gebluste brand. Of in de grote kantine waar ze ontspannen of een maaltijd nuttigen.

 

Duurzaam en gasloos

Inmiddels zijn er vier van de vijf kazernes opgeleverd. De nieuwe brandweerkazernes zijn duurzaam (en gasloos) gebouwd. Zo worden de gebouwen verwarmd en gekoeld met luchtwarmtepompen. De benodigde stroom wordt opgewekt met zonnepanelen op het dak. Omdat de verwarming het hele vloeroppervlak bestrijkt, is sprake van gelijke verdeling van warmte. Daardoor kan de thermostaat lager worden gezet. Om de kazernes in een zo kort mogelijke tijd te bouwen, is gekozen voor staalconstructie met een sandwichgevel. De basis van de kazernes is gelijk en het definitieve uiterlijk wordt locatie specifiek gemaakt.

Duidelijk zichtbaar 

Door het gebruik van transparante overheaddeuren zijn de brandweerauto’s goed zichtbaar vanaf de weg. Ook in de avond is de brandweer duidelijk zichtbaar door de verlichting achter de vlamlogo’s en de uitgelichte brandweerauto’s in de remise.

 

Voor welke bouwuitdaging zoekt u overtuigend bewijs?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van der Horst aannemers hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van brandweerkazernes. 
Zoekt u een oplossing voor úw uitdagende bouwproject?

Neem nú contact op

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd