24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

MFA De Pluk

Geldermalsen
Home - Projecten - MFA De Pluk

Luchtdicht gebouw, 35 gebruikers

Van der Horst weet waar je aan begint


Bouw multifunctionele accommodatie

Voor de gemeente Geldermalsen realiseerden wij een uniek gecombineerd gebouw: een multifunctionele accommodatie voor maar liefst 35 gezondheidsvoorzieningen en maatschappelijke instellingen, variërend van apotheek tot kinderdagverblijf. Dit project kende meerdere uitdagingen. Om te beginnen hadden al die gebruikers hun eigen specifieke wensen. Die hebben we tijdig geïnventariseerd, met de nodige overleg- en beslismomenten. Een goede communicatie en afstemming met de opdrachtgever, bouwdirectie, architect en de adviseurs was van groot belang. Maar het ging hier ook om fikse eisen op het gebied van duurzaamheid en geluidsisolatie.

Geluidsisolerende technieken

De Pluk huisvest ook een theater, met specifieke eisen voor geluid en akoestisch afwerkingsniveau rondom het theater, de binnen- en buitenzijde en de plafonds. Bibliotheek en theater huizen gemoedelijk naast elkaar, zonder dat ze enige overlast van elkaar ondervinden. Dat gaat niet zonder slag of stoot. De geluidseis van 45dB vroeg om extreem deugdelijke aansluitingen tussen wanden en elementen. Behalve de inzet van geluidsisolerende materialen moest het kanalensysteem tot in detail worden bewaakt. Boven de systeemplafonds zijn bijvoorbeeld alle doorvoeren voor bedrading en bekabeling geluidgeïsoleerd. Daarnaast hebben we speciale werkmethodes toegepast. Zo is er nergens geboord, enkel en alleen om geluidslekken te voorkomen.

Luchtdicht kunststuk

De ambitie, die ook gehaald is, was een luchtdichtheid van 0,1. Het neerzetten van een luchtdicht gebouw met twee bouwlagen en een oppervlakte van 5.000 m2 is een uitdaging op zich. Dat vereiste innovatieve partners op het gebied van thermische- en geluidsisolatie. Vervolgens hebben wij nauw met deze partijen samengewerkt volgens strakke afspraken. De kozijnen werden geproduceerd in de fabriek van de houtskeletleverancier en de aansluitingen met andere gevelelementen werden met grote zorg uitgevoerd. Vanaf de ruwbouwfase zijn metingen verricht, zodat we konden bijsturen als dat nodig was.

Duurzaam en energiezuinig

Deze zorgvuldige manier van werken en de vele extra maatregelen hebben ervoor gezorgd dat Geldermalsen nu beschikt over een MFA die energetisch optimaal in elkaar zit. 300 zonnepanelen en een WKO-installatie zorgen voor milieuvriendelijke energie, die optimaal wordt ingezet. Het gebouw is bovendien uiterst onderhoudsvriendelijk. Wij hebben proactief meegedacht over alternatieven om een langere levensduur te bewerkstelligen. De staalconstructie is gepoedercoat en we hebben gebruik gemaakt van aluminium gevelkozijnen en plafond bekledingen. Binnen hebben wij gewerkt met hoogwaardig scanbehang en kunststofvloerafwerkingen.

De Pluk is het visitekaartje van Geldermalsen geworden maar zeker ook van Van der Horst. Het is een mooie afspiegeling van hoe wij werken.

 

Voor welke bouwuitdaging zoekt u overtuigend bewijs?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van der Horst aannemers hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van multifunctionele accommodaties. 
Zoekt u een oplossing voor úw uitdagende bouwproject?

Neem nú contact op

 

Wij hebben alle derden leveringen zoals de tribune, licht- en geluidstechniek, maar ook zaken voor de rest van het gebouw zoals de grootkeuken, bewegwijzering, omliggende verhardingen etc. gecoördineerd en ingepast in de planning.

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd