24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Logistiek centrum Inter-Iberica/Van Lith

Zeeland
Home - Projecten - Logistiek centrum Inter-Iberica/Van Lith

Passend binnen de exploitatie, korte bouwtijd?

Van der Horst weet waar je aan begint


Plan perfectioneren

Anderhalf jaar geleden werd het project op bedrijventerrein Voederheil opgeleverd, na een bouwtijd van precies honderd dagen. Twee transportbedrijven, Inter-Iberica en Van Lith Transport, gebruiken elk de helft van een gespiegeld ontwerp: een duurzaam logistiek centrum van zo’n 8000 vierkante meter. Samen met de opdrachtgevers wist Van der Horst aannemers het plan zo te perfectioneren dat het paste binnen de exploitatie.

 

Inter-Iberica

Inter-Iberica is een internationaal transport- en expeditiebedrijf en een totaal logistiek dienstverlener, tot begin 2020 gedurende zo’n vier decennia in Gassel gevestigd. Het bedrijf vervoert alle soorten goederen, vanaf elke plek in Europa naar elke bestemming. Ongeacht grootte en gewicht, en welke vorm van transport, of combinatie van transport daarvoor nodig is. Inter-Iberica is specialist in groupagevervoer, het samenvoegen van zendingen. “De nadruk ligt op vervoer van en naar Spanje en Portugal”, aldus directeur Will Stegers. Vandaar de bedrijfsnaam, verwijzend naar het Iberisch Schiereiland, ten zuiden van de Pyreneeën.

 

Van Lith Transport

Toon van Lith startte zijn onderneming in 1980 aan de Reekseweg in Zeeland. Nog altijd wordt daar onderhoud en reparatie gepleegd. De nieuwbouw aan Landweer is voor warehousing. “Voor levensmiddelen”, aldus de directeur, die zijn zoons William en Jarno naast zich in de directie weet. “Sinds 1987 rijden we stukgoed. Toen die werkzaamheden toenamen, kwam het transportbedrijf van Will Stegers in beeld. We hebben sindsdien altijd samengewerkt.”

”In 2012 kreeg ik van enkele regionale opdrachtgevers het verzoek of ik ook de warehousing voor hen kon verzorgen: melkproducten, levensmiddelen en verpakkingsmaterialen. Opslagruimte daarvoor kon ik huren in Uden, maar die voldeed op den duur niet meer. Zo ontstond het plan voor nieuwbouw op bedrijventerrein Voederheil in Zeeland. Will Stegers stelde voor om in te haken. We hebben een ‘gespiegeld’ pand laten bouwen, feitelijk twee panden aan elkaar. Daarmee wonnen we bovendien twee keer drie meter over de hele diepte van het pand. We hebben nu ieder drie docks, maar kunnen ook elkaars docks gebruiken, mocht dat nodig zijn.”

De bedrijven Inter-Iberica en van Lith Transport beschikken over een een distributiehal met 6 loading docks (7.000 m2), 11 meter hoog. Daarnaast is er 600m2 kantoor voorzien met een prachtig uitzicht op de landerijen. 

 

 

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd