24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Kliniek ViaSana

Mill
Home - Projecten - Kliniek ViaSana

Bouwen in een draaiende operatie

Van der Horst weet waar je aan begint


Verbouwing kliniek

ViaSana is een kliniek die 24 uur per dag in bedrijf is, waar mensen geopereerd worden, herstellen en revalideren. Dat vraagt om rust, stilte en een goede luchtkwaliteit. Een omgeving waar je liever geen overlast wilt hebben van stof, herrie en obstakels. ViaSana en het bijbehorende diagnostisch centrum DiaSana vertonen echter een gezonde groei, zodat de voorzieningen regelmatig moeten worden uitgebreid. Een speciale uitdaging vormde de plaatsing van een nieuwe MRI-installatie, zowel constructief als organisatorisch.

Afstemmen, afdichten en opruimen

Van der Horst aannemers is sinds 2006 de vaste bouwpartner van de kliniek. Sindsdien hebben we de diverse verbouwingen en renovaties uitgevoerd en het nodige onderhoud gepleegd. Om de overlast te minimaliseren vonden sloopwerkzaamheden plaats in nauwe afstemming met het OK-programma en pasten we bij spoedoperaties onze planning flexibel aan. Sloopafval werd direct afgevoerd in gesloten containers en lift, gangen en bouwplaats zijn dagelijks gereinigd. We plaatsten stofschotten tot aan het plafond en repareerden kieren en scheuren in wanden en vloeren meteen, zodat stof geen kans kreeg en het risico op infecties minimaal was.

Schakelen met externe specialisten

Voor de nieuwe MRI-installatie van DiaSana bracht een gespecialieerde geluidsadviseur het effect van bouwgeluid en -trillingen op bestaande MRI-installaties in kaart, alsmede de invloed van de trillingen en het geluid van de nieuwe installatie op de bestaande kantoren, onderzoekskamers en apparatuur. In de uitvoeringsfase is de logistiek cruciaal, naast voortdurende fijnafstemming met de diverse partijen. In nauw overleg met Philips Medical, het Zwitserse Imedco en installateurs stelden we een detailplanning op, waarover wij de volledige coördinatie voerden. De daadwerkelijke plaatsing van de MRI vond in het weekend plaats.
 

Zorgvuldig communiceren

Bij dergelijke projecten geven we graag presentatie aan de gebruikers, voordat we met de bouwwerkzaamheden beginnen. We lichten toe wat we in welke fase precies gaan doen en wat dat van de organisatie vraagt. De ervaring leert dat die duidelijke communicatie leidt tot meer betrokkenheid, begrip en flexibiliteit gedurende het proces.

 

Voor welke bouwuitdaging zoekt u overtuigend bewijs?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van der Horst aannemers hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van klinieken. 
Zoekt u een oplossing voor úw uitdagende bouwproject?

Neem nú contact op

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd