24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

IKC Dassenburcht

Cuijk
Home - Projecten - IKC Dassenburcht

Duurzame ambities, bouwen in een woonwijk

Van der Horst weet waar je aan begint


Nieuwbouw school

Het samenwerkingsverband van onderwijsstichtingen Optimus en Invitare, kinderopvangorganisatie Spring en de gemeente Cuijk leidde tot deze nieuwe voorziening, die opvang en onderwijs verzorgt voor de nul- tot twaalfjarigen uit de wijk. De opdrachtgevers gaven ons uitgesproken ambities mee op het gebied van duurzaamheid. Daar kwamen nog twee stevige uitdagingen bij. IKC Dassenburcht ligt midden in een woonwijk en moest voor het begin van het nieuwe schooljaar natuurlijk klaar zijn. Toen de lopende bezwaarprocedure was afgerond, hadden we nog tien maanden te gaan...

Goed voorwerk betaalt zich uit

Achter de schermen was er bij ons al veel gebeurd om het proces soepel te laten verlopen, voordat het werk op de bouwplaats zichtbaar werd. Er waren veertig verschillende partijen bij de bouw betrokken en wilden de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk beperken. Dat betekent strak plannen, de bouwstromen goed organiseren en duidelijk communiceren met alle betrokkenen. De zachte winter hielp een handje mee; het traject verliep letterlijk volgens het boekje.

We gaan diep om energie te besparen

Samen met onze partners hebben we een ‘technisch duurzaam’ gebouw gerealiseerd. Er zijn twaalf bronnen geboord voor de warmtepompinstallatie, elk tweehonderd meter diep. Deze installatie verwarmt het gebouw in de winter en koelt in de zomer. De luchtbehandelingsinstallatie kan per lokaal worden nageregeld. Uit de afzuiglucht wordt warmte teruggewonnen, maar ook vocht. Dit zorgt voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Andere energiebesparende voorzieningen zijn: een sedumdak, extra isolatie, drievoudig glas, led-verlichting, aanwezigheidssensoren en daglichtregeling. Afhankelijk van het lichtniveau buiten wordt het lichtniveau binnen aangepast.
Ruim driehonderd kinderen van de basisscholen Harlekijn en De Zevensprong in Cuijk konden begin van het schooljaar ‘17/’18 aan de slag in een gloednieuw, gebruikersvriendelijk en duurzaam schoolgebouw in de wijk Padbroek. Groen, fris en uitnodigend.

 

Voor welke bouwuitdaging zoekt u overtuigend bewijs?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van der Horst aannemers hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van scholen. 
Zoekt u een oplossing voor úw uitdagende bouwproject?

Neem nú contact op

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd