24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Brandweerkazerne Uden

Home - Projecten - Brandweerkazerne Uden

Slim ontwerpen?  

Van der Horst weet waar je aan begint

 


Slimme optimalisaties

De realisatie van brandweerkazernes is voor ons niet nieuw. Eerder kregen we de opdracht voor het ontwerpen en realiseren van vijf kazernes voor de Veiligheidsregio Limburg Noord. Vier van de vijf kazernes zijn inmiddels opgeleverd. De kennis die we hierbij hebben opgedaan, konden we goed gebruiken bij de nieuwbouw van de brandweerkazerne in Uden. Naast een realistische planning werd ons gevraagd optimalisaties aan het ontwerp aan te leveren waardoor de prijs/kwaliteitsverhouding beter werd. Per optimalisatie gaven we aan wat de optimalisatie inhield (bijvoorbeeld ander materiaal- en/of merkkeuze, prefab, etc.), wat de prijsconsequentie was en welke invloed dit voorstel had op de kwaliteit van de opgave (functioneel, onderhoud, bouwtijd etc.).  Zo hebben wij een alternatieve gevel bedacht met een Rc (isolerend vermogen) van 10 in plaats van de gevraagde 6 én tegen lagere bouwkosten, terwijl het uiterlijk onveranderd blijft! Bovendien hadden we door de diverse optimalisaties een korte doorlooptijd van de bouw. Kortom, een project waarbij wij onze vindingrijkheid goed konden laten zien.

 

Duurzaam 

De brandweerkazerne is een passief gebouw worden. Dat wil zeggen dat het een comfortabel, zeer goed geïsoleerd gebouw is wat nauwelijks verwarming nodig heeft. Duurzaamheidselementen zijn o.a. een warmtepompinstallatie, zonnepanelen, triple beglazing, Mos sedum groendak en HWA infiltratie onder de bestrating op eigen terrein.

 

Meerdere functies

De moderne en duurzame kazerne is gerealiseerd aan de Udenseweg, naast het nieuwe politiebureau. De kazerne bevat o.a. een remise voor 5 wagens, een oefenplaat van 5 x12 meter, een werkplaats, diverse kantoorruimten, een keuken en bar en een platform lift.

 

Voor welke bouwuitdaging zoekt u overtuigend bewijs?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van der Horst aannemers hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw van uw bedrijfshuisvesting. 
Zoekt u een oplossing voor úw uitdagende bouwproject?

Neem nú contact op

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd