24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Bedrijfsrestaurant Vanderlande

Veghel
Home - Projecten - Bedrijfsrestaurant Vanderlande

Krappe planning, beperkt budget

Van der Horst weet waar je aan begint


Renovatie en uitbreiding van het bedrijfsrestaurant

Op de campus van Vanderlande in Veghel realiseerden wij een grootscheepse renovatie en uitbreiding van het bedrijfsrestaurant, van 1.000 naar 1.700 vierkante meter. De aanbiedingen die Vanderlande eerder binnenkreeg op basis van het definitief ontwerp, lagen boven het vastgestelde budget. Dan moet je dus je pakket van eisen aanpassen. Wij presenteerden de mogelijke oplossingen in de vorm van een keuzemenu. De opdrachtgever kon samen met de architect à la carte kiezen voor een aantal optiecombinaties om het ontwerp alsnog binnen budget te realiseren.

Strak organiseren

De opdracht kende bovendien een korte doorlooptijd. Direct na akkoord begonnen we met de engineering van het bouwkundig ontwerp. Toen dit gereed was, is de bouw tegelijk met het installatietechnisch ontwerp gestart. Doordat engineering en uitvoering dicht bij elkaar lagen, hebben we extra aandacht besteed aan de coördinatie en samenwerking met onder- en nevenaannemers. Bij aanvang hebben we een lean planning gemaakt voor de engineering en ruwbouw en tien weken later een lean planning voor de afbouw, gezamenlijk met de andere betrokken partijen. Alles om de planning strak in de hand te houden.

Verrassende oplossingen, binnen budget

Renovatie brengt altijd verrassingen met zich mee. Doordat we werken met eigen professionals, zijn we meestal in staat om die verrassingen budgetneutraal en binnen de tijdsplanning op te lossen. Altijd in overleg met de opdrachtgever. Omdat de nieuwe keukens op een andere plek waren voorzien, moesten de installaties onder de vloer worden verplaatst. Er bleek echter nauwelijks kruipruimte beschikbaar. Dus hebben we de installaties tijdens de uitvoering herzien. De omvang van de nieuwe ruimte vroeg ook extra aandacht voor de akoestiek. Op basis van de berekeningen die we in de aanloopfase al hadden gemaakt, kozen we voor plafondeilanden. Die geven een betere akoestiek dan bijvoorbeeld een systeemplafond.

 

Voor welke bouwuitdaging zoekt u overtuigend bewijs?

Bovenstaand project is het bewijs dat Van der Horst aannemers hét gespecialiseerde bouwbedrijf is voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud in de horeca.
Zoekt u een oplossing voor úw uitdagende bouwproject?

Neem nú contact op

 

Het restaurant voor de circa 2.000 medewerkers heeft een uitgebreide keuken, beschikt over een groot buitenterras en ruimtes en mogelijkheden voor presentaties en vergaderingen.

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd