24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Ambiente Boxmeer

Home - Projecten - Ambiente Boxmeer

Krappe planning, doorgang productie

Van der Horst weet waar je aan begint

 


Realisatie in bouwteam

Luuk Arts, directeur van JAVO Projectmanagement uit Gennep: “Ambiente groeide uit zijn jasje in Molenhoek en wilde een nieuwe, passende huisvesting in de regio, ook al vanwege het grote aantal medewerkers. Daarbij hebben zij ons destijds in de arm genomen en samen hebben we het hele traject doorlopen, waarbij uiteraard de keuze van de locatie al snel om de hoek kwam kijken. Van het eerste idee tot de oplevering bleven wij Ambiente begeleiden bij de ontwikkeling en realisatie van hun nieuwe bedrijfspand. Met de architect kwamen we tot een voorlopig ontwerp, waarop we aannemers hebben uitgenodigd. Op basis van presentatie, planning en prijs is Van der Horst aannemers geselecteerd om verder in bouwteam dit project te realiseren. Samen met hun onderaannemers, Megens Elektrotechniek en Gebr. Janssen, hebben zij de hal gebouwd. Die bestaat uit 4500 m2 productie- en distributiehal en zo’n 750 m2 kantoor.”

 

Kort tijdsbestek is bijzonder  

Op basis van het voorlopig ontwerp en het Programma van Eisen hebben we onze bouwpartners ‘aan de voorkant’ bij elkaar geroepen. Met de constructie op hoofdlijnen, hebben wij de bouwtechnische tekeningen uitgewerkt. Daarbij zijn we meerdere keren met onze onderaannemers om de tafel geweest om de planning voor de aanleg van E- en W-installaties op elkaar af te stemmen. Het korte tijdsbestek waarin alles gebeurd, is bijzonder. Door als bouwteam zelf aan het stuur te zitten, hebben we veel tijd voor de opdrachtgever weten te winnen. Vanaf het ontwerp van de architect is het totale plan in een half jaar tijd uitgewerkt, inclusief vergunningtraject. Dat duurt in de regel niet zelden minimaal een jaar. Een ander voordeel is dat we onze eigen bouwmethodiek kunnen volgen. Het is fijn als een opdrachtgever je dat vertrouwen geeft.

 

Hoog niveau garanderen

Voor de constructies, brandveiligheid en het Energie Prestatie Advies schakelde wij Lamers & Visser, bouwmanagement & bouwtechnieken, in. Bas Visser, bouwkundige: “Op basis van het ontwerp van de architect hebben wij een constructieberekening gemaakt. Als gevolg van het korte tijdspad heeft de staalleverancier vervolgens de constructietekening opgezet, die door ons daarop gecontroleerd is. Die omgekeerde volgorde was bijzonder aan dit project; het leverde de gewenste tijdswinst op. Het scheelde ons werk, dat we vervolgens hebben kunnen steken in de bouwtechnische tekeningen en het verder doorrekenen van de constructie. Wij hebben het ontwerp van de architect uitgewerkt tot werktekeningen op basis waarvan Van der Horst aannemers ging bouwen. Een mooi voorbeeld van hoe je samen een traject kunt versnellen en een kwalitatief hoog niveau garandeert.”

 

Elektrotechnische uitdaging 

Tom Wienhofen, directeur Megens Elektrotechniek: “Megens heeft de complete elektrotechnische installatie ontworpen. Daar zat een zekere uitdaging in, in de vorm van vijf productiemachines met aansluitingen voor hoog vermogen. Het hele pand heeft led-verlichting, zowel de kantoren als het productie- en opslaggedeelte. Door het bouwteam al van te voren bij elkaar te brengen, zijn we vroeg ingestapt om vanuit die situatie de opdrachtgever zo goed mogelijk te bedienen.” “Megens verzorgde daarbij de engineering, binnen de kantlijnen zoals die door de opdrachtgever zijn uitgezet. We legden onder meer een geavanceerd datanetwerk aan. Onze zusteronderneming Seef Beveiliging zorgde voor de brandmeld- en ontruimingsinstallatie en voor de inbraakbeveiliging. De korte bouwtijd betekende bovendien een logistieke uitdaging.”

'Zo wil je altijd werken'

Ook Robert van den Heuvel, algemeen directeur Gebr. Janssen, is blij met het werk dat ‘aan de voorkant’ gedaan kon worden: “In de basis zou je altijd zo willen werken. Maar een opdrachtgever moet daar wel voor open willen staan. Gebr. Janssen heeft de complete W-installatie aagelegd: van riolering, water en gas tot de luchtbehandeling. Duurzaamheid komt onder meer terug in het gebruik van een bodemwarmtewisselaar. De tijdwinst bij dit project is opmerkelijk te noemen. Door samen al vroeg de koppen bij elkaar te steken, kun je stukken beter doorpakken. We konden snel ramingen bijstellen, gingen elkaar steeds beter begrijpen en aanvullen. Op deze manier kun je van een opdracht een heel mooi project maken.”

 

Klik hier om ook het interview met Financieel Manager Pascal Gisbers te lezen. 

 

Financieel Manager Ambiente, Pascal Gisbers: "Van der Horst heeft het hele pakket aangepakt. Als je als opdrachtgever met verschillende partijen werkt, loop je het risico dat er zaken tussen wal en schip vallen of dat er een discussie ontstaat. Omdat we Van der Horst heel vroeg in het project hebben ingeschakeld, waren zij ons enige aanspreekpunt voor de kennis en kunde van bouwtechnische zaken, het budget én de planning. Dat werkte erg fijn. Uit de gesprekken die we hebben gevoerd, is ook wel gebleken dat we aan Van der Horst een partij hadden met mensen die de juiste expertise hebben van ontwerp tot bouw. Het is namelijk niet alleen een productiehal bouwen met een kantoor, het gaat om het hele traject van tevoren en daarna. Van der Horst heeft een heel goede vertaalslag gemaakt van het ontwerp naar de productie."

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd