24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Zwipe Magazine

Home - Actueel - Zwipe Magazine

Afgelopen week viel het splinternieuwe Zwipe Magazine op de deurmat, waarin regionale werkgevers (waaronder Van der Horst) zich voorstellen aan de jongeren die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Lees je mee? 

Van der Horst aannemers heeft ‘vindingrijk bouwen’ tot handelsmerk gemaakt. De Millse bouwer weet zich als geen ander te verplaatsen in de opdrachtgever en onderscheidt zich daarmee ook in complexe situaties. Goed bouwen is voor een aannemer een vereiste. Van der Horst aannemers vindt het even belangrijk dat het bouwproces soepel verloopt. Vaak spelen in één project meer uitdagingen tegelijk. Laat dát nou precies de projecten zijn waar Van der Horst warm voor loopt. Juist dan moet je vindingrijk zijn om samen met je opdrachtgever tot de best mogelijke oplossing te komen. Voel jij je ook thuis in zo’n omgeving?

Cultuur en sfeer van de organisatie

We zijn open en laagdrempelig, het is hier ‘ons’. Het familiegevoel overheerst, van leerling tot projectleider. We doen het samen. Natuurlijk is er hiërarchie, maar we kennen geen rangen of standen.

Wat zijn de ambities voor de toekomst?

We willen samen mooie dingen blijven bouwen. We kijken naar de toekomst door een duurzame en circulaire bril. We denken bovendien niet in kwartalen, maar in generaties.

 

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Zijn er ambities, dan omarmen we ze. Een metselaar en timmerman werden beiden projectleider. Nog een voorbeeld: Karlijn van den Elzen, afgestudeerd in bouwkunde, kwam hier als trainee en krijgt van ons twee jaar de kans om onze organisatie te leren kennen en te besluiten welke afdeling haar het best past. Ze heeft haar keuze gemaakt en werkt nu als service coördinator brandveiligheid en verduurzaming. Niek Swart was student werktuigbouwkunde toen hij zich realiseerde dat bouwkunde hem meer aansprak. Die opleiding doet hij nu j een ambitie hebt om een kant op te gaan. ren stappen kunnen zetten. opleidingstraject bieden.in deeltijd en daarnaast is hij vier dagen in de week assistent-uitvoerder.

Foto: Karlijn van den Elzen

Wat zijn de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden?

Die vinden we essentieel. Zeker bij een hbo-traineeship kijken we naar de persoon: wie ben je, wat wil je, waar liggen je interesses? We bieden bijvoorbeeld communicatietrainingen. Het gaat ons niet alleen om de hardskills.

Kun je bij Van der Horst aannemers op afstand of thuiswerken, met flexibele werktijden?

Voor kantoormedewerkers is er een flexibele start- en eindtijd. In bepaalde (tijdelijke) thuissituaties zorgen we ook voor maatwerkoplossingen. Kantoorpersoneel mag één dag in de week thuiswerken. Computer, laptop of smartphone wordt dan gefaciliteerd.

Hoe is de bereikbaarheid?

Er zijn meerdere poolauto’s voor als je onverwacht ergens anders op locatie moet werken. Uitvoerders en projectleiders hebben een elektrische auto van de zaak.

En nog iets: de bereikbaarheid is een pre: je hebt hier geen files.

Zijn er stageplekken en voor welke functies?

Onze ambitie is om op elk van de drie bouwteams, op de calculatie afdeling en op de afdeling, Service & Onderhoud een trainee of stagiair te plaatsen. Voor mbo- en hbo-studenten. En dat lukt! Leerlingen bieden we snuffelstages aan, via On Stage ontvangen we vmbo leerlingen op de Doe Dagen, we bezoeken (middelbare) scholen en bij onze Open Dagen enthousiasmeren we jonge kinderen. Verder organiseren we timmer- en metselworkshops en doen mee aan de Stagemarkt op het Merletcollege.

Foto: Niek Swart

Wat maakt het aantrekkelijk om juist in deze regio bij jullie organisatie te werken?

Vijfentachtig procent van onze mensen komt uit de regio. We hebben Region Vastgoedontwikkeling opgericht; een samenwerkingsverband tussen 4 regionale bouwbedrijven. Wij versterken elkaar, zodat wij samen projecten voor en door de regio ontwikkelen en realiseren en hiermee leerlingen kunnen opleiden binnen de regio.

Wat is jullie bijdrage aan een betere wereld?

Zoveel mogelijk duurzaam en circulair werken. Daarnaast is het doorontwikkelen van de vaardigheden en opleiden van onze (jonge) mensen topprioriteit. Zodat ze met plezier binnen onze mooie branche blijven werken. Zij zijn de bouwers van de toekomst!

 

Voor meer info over Zwipe Magazine: Uitgeverij InZaken, info@inzaken.nl, tel. 06-55340324. 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd