24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Zwembad Valkenhuizen in de Gelderlander

Home - Actueel - Zwembad Valkenhuizen in de Gelderlander

Met z’n Cape-Cod houten planken, betonnen gevelelementen en veel glas-openingen is het nieuwe zwembad Valkenhuizen een blikvanger op de bult. De nieuwbouw op de Geitenkamp nadert de eindstreep. Als alles meezit, kunnen de eerste zwemmers er in maart al hun baantjes trekken. De komende maanden laten we diverse betrokkenen bij het nieuwe complex aan het woord. Dit keer zijn dat de projectmanager van de gemeente, de uitvoerder op de bouw en de locatiemanager van Sportbedrijf Arnhem.

Arnhem - “Het zwembad wordt aan de bestaande sporthallen gebouwd en krijgt 2 baden: een 25 meter wedstrijdbad en een doelgroepenbad met beweegbare bodem. Als het klaar is, heb je een centrale ingang waar je zowel naar het zwembad als ook naar de sporthallen gaat.”

Edwin Top van Sportbedrijf Arnhem is nauw betrokken. Hij is locatiemanager van het hele sportcomplex Valkenhuizen en kan niet wachten tot het klaar is. “Het bruist straks van de energie. Door de centrale ingang, komt alles samen en krijg je een fijne dynamiek van sporters en bezoekers. Het nieuwe zwembad biedt veel mogelijkheden en het voelt als een voorrecht om met het team het activiteitenprogramma te mogen invullen. Het wordt een zwembad voor iedereen. Mensen van alle leeftijden en met beperkingen moeten hier met plezier kunnen sporten. Daar gaan we voor.”

 

“We zijn zo’n 15 maanden geleden gestart met de bouw”, zegt Jeroen Kuijpers van Van der Horst aannemers. “Het bestaande plan hebben we aangepast om het met minder budget toch te kunnen realiseren. Dat is goed gelukt. De architect was enthousiast dat de uitstraling en kwaliteit, ondanks het mindere budget, nagenoeg hetzelfde is gebleven. Daar zijn we dan wel trots op. Het wordt een energiezuinig gebouw dat verwarmd wordt met een warmtepomp en met zonnepanelen op het dak. Elke dag zijn we met een team van 30-50 man aan het werk. Door corona moesten we wel aanpassingen doen om het veilig te houden voor de mensen, maar tot nu toe redden we het.”

Projectmanager Karel Stok van Gemeente Arnhem is zeer te spreken over de samenwerking. “Omdat de eerste aanbesteding te duur bleek, lag het project een tijd stil. Met Van der Horst hebben we een aannemer in huis waarmee we prettig samenwerken. Dat is belangrijk, want er spelen veel belangen in zo’n groot project. Je hebt te maken met een eigenaar, de huurders en de aannemer. Dan zit je niet altijd op één lijn. Het is een flinke klus die veel tijd en energie kost, maar het is wel een fantastische klus. Hoe vaak krijg je nou de mogelijkheid om mee te werken aan een nieuw zwembad? Het wordt een prachtig gebouw, dat voldoet aan de nieuwste eisen. Echt een aanwinst voor Arnhem.”

Bron & fotografie: De Gelderlander

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd