24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Zwembad de Sypel te Harderwijk bouwkundig opgeleverd

Home - Actueel - Zwembad de Sypel te Harderwijk bouwkundig opgeleverd

Er kan bijna gezwommen worden in de nieuwe zwembaden te Harderwijk want de ingebruikname gaat in fases. Het doelgroepenbad is vandaag in gebruik genomen. Nu kunnen de installaties van het bestaande zwembad overgekoppeld worden om het nieuwe wedstrijd- en peuterbad in gebruik te stellen. Midden maart zijn alle baden klaar voor gebruik.

 

 

Glijbaan van 55 meter

Het zwembad heeft een doelgroepenbad van 22 x 10 meter met een hellingbaan, een beweegbare bodem en lekker warm water. Het wedstrijdbad van 25 meter heeft zes banen en een tribune. Tot slot is er een recreatiebad met een peuterbad en speelelementen als een spray park, octopus, radarboot die schipbreuk heeft geleden, whirlpool, familieglijbaan en een grote glijbaan van 55 meter lang. Inwoners konden hier destijds in mee beslissen. Er zijn faciliteiten voor alle doelgroepen, van wedstrijdzwemmers tot minder validen.

Energiezuinig

Er is een energiezuinig gebouw gerealiseerd. Het gebouw is gasloos en er liggen zonnepanelen op het dak waarmee een groot deel van de energiebehoefte wordt opgewekt. 

Open karakter

Een belangrijke verandering is dat het nieuwe zwembad meer openheid uitstraalt. Vroeger zat de deur naar het binnenbad op slot, dat is nu heel anders. Het recreatieve deel heeft een schuifpui gekregen die je open kunt zetten. Door de overloop verbinding tussen binnen en buiten kun je bij twijfelachtig weer in en uit.

 

Bouw sporthal

Medio 2023 starten we met de bouw van de sporthal. Dit wordt een grote hal van 48 x 30 meter die voldoet aan de eisen van NOC*NSF. Een lang gekoesterde wens van veel verenigingen die continu op zoek zijn naar meer sportruimte.

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd