24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Voorlopige gunning: de bouw van het nieuwe gemeentehuis Land van Cuijk

Home - Actueel - Voorlopige gunning: de bouw van het nieuwe gemeentehuis Land van Cuijk

Persbericht | De Maasdriehoek | 25 mei 2023

 

Wethouder Mark Janssen – Van Gaal: 'Voorlopige gunning verbouwing gemeentehuis Boxmeer naar lokale ondernemers; Uiteraard ben ik erg tevreden met deze uitkomst’

 

BOXMEER | Bouwbedrijf Van der Horst uit Mill, het Boxmeerse Elektro technisch Buro Nabuurs en Van Haren Installaties uit Cuijk mogen zich ontfermen over de verbouw van het gemeentehuis in Boxmeer. Gemeente Land van Cuijk heeft dit donderdagavond bekend gemaakt. Kanttekening is dat het gaat om een voorlopige gunning. De afgewezen partijen hebben nog twintig dagen de mogelijkheid om bezwaar te maken.

Gemeente Land van Cuijk heeft een aanbestedingsteam in het leven geroepen om alle plannen van aanpak van de geïnteresseerde kandidaten te beoordelen. De scores voor de plannen zijn op hun beurt gekoppeld aan de door de kandidaten aangeboden prijsopgaves. Op basis van hoe die prijzen in verhouding staan tot de genoemde plannen, gecontroleerd op volledigheid en marktconformiteit, heeft het aanbestedingsteam besloten voor de combinatie uit Mill, Cuijk en Boxmeer te gaan. De gunning blijft binnen het beschikbaar gestelde krediet van ruim 18,5 miljoen euro. Volgens de gemeente is er in de plannen budget beschikbaar gehouden voor eventuele risico’s en onvoorziene zaken. "Mooi dat kwalitatief goede, lokale ondernemers ons gemeentehuis gaan bouwen en de gunning binnen het budget blijft,” meldt vastgoedwethouder Mark Janssen – Van Gaal. “Uiteraard ben ik erg tevreden met deze uitkomst”.

 

Najaar 2024
Van der Horst wil graag nog voor de zomer beginnen met de eerste werkzaamheden. Als alles volgens plan verloopt zal het vernieuwde gemeentehuis in september 2024 in gebruik genomen kunnen worden.

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd