24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Vijf efficiënte manieren om bouwtijd te verkorten

Home - Actueel - Vijf efficiënte manieren om bouwtijd te verkorten

De meest voor de hand liggende manier om een krappe deadline van een project te halen, is de capaciteit opschalen. Maar dat is niet altijd de juiste oplossing. Bij Van der Horst werken we regelmatig met uitdagende planningen. Sterker nog, door onze ervaring weten we dat er vijf efficiënte en goed doordachte manieren zijn om een korte deadline te halen, zonder dat we op kwaliteit inleveren.

1. Tijd investeren in de voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. We leggen belangrijke keuzes vast en richten het project goed in, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Vooraf bekijken we altijd uitvoerig of wat de opdrachtgever vraagt, realistisch is. Een goede planning hebben, is steeds vooruitdenken. Als we met onderaannemers afspreken dat ze op een bepaald moment nodig zijn, dan zorgen we ervoor dat ze op dat moment meteen aan de slag kunnen.

 

2. Werken met vaste partners

Tijdens de voorbereiding van een project stemmen we belangrijke zaken al af met onze vaste onderaannemers. Zij hebben de kennis over hun specialisatie en zij weten het beste welke consequenties bepaalde keuzes hebben op de planning. Als dat allemaal goed vastligt, kunnen we na akkoord meteen aan de slag. We investeren in duurzame relaties met onze vaste onderaannemers en zij - maar ook wij - komen daardoor altijd onze afspraken na.

 

3. Schuiven met fases

De ene bouwactiviteit hoeft niet altijd afhankelijk te zijn van de andere. Dat vergt creativiteit en flexibiliteit, maar daar hebben we de juiste mensen voor in huis. Zo kunnen we bijvoorbeeld een contract opstellen waardoor we al aan de slag kunnen, terwijl de besluitvorming nog niet helemaal rond is. Of beginnen we alvast met de werkvoorbereiding, terwijl er gewacht wordt op de vergunning. Door goede afstemming en open communicatie over de planning, winnen we veel tijd.

4. Gefaseerd opleveren

Bij een van onze projecten konden we het pand enkele maanden eerder dan gepland gebruiksklaar opleveren. De medewerkers namen plaats in het nieuwe gebouw, terwijl wij de afbouw deden. Dan moet je de planningen goed op elkaar afstemmen en zorgen dat je zo min mogelijk overlast veroorzaakt. Bij Van der Horst weten we goed hoe we hier mee om moeten gaan.

 

5. Prefab

In onze timmerfabriek produceren we naast kozijnen, ramen en deuren onder KOMO-certificaat ook complete wandsystemen en andere prefab-elementen, die op het juiste moment worden verwerkt in het bouwobject. Hierdoor kunnen deelprocessen in de realisatie van een project naast elkaar doorlopen en verkorten we de bouwtijd aanzienlijk.

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd