24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Verbouwing ROC Nijmegen Heijendaalseweg en Campusbaan

Home - Actueel - Verbouwing ROC Nijmegen Heijendaalseweg en Campusbaan

Om te kunnen blijven voldoen aan de wensen van de studenten en de vraag die flexibilisering van het onderwijs stelt aan de infrastructuur, start ROC Nijmegen met een grote verbouwing. Deze verbouwing zorgt voor een mooie samenwerking tussen verschillende partijen in de regio.

ROC Nijmegen werkt al een aantal jaren aan de voorbereiding van de verbouwing van de locaties aan de Heijendaalseweg en de Campusbaan. Het is belangrijk dat de locaties goed aansluiten bij de onderwijsvisie en beschikken over een comfortabel klimaat waarin het prettig studeren en werken  is. Inmiddels zijn de wensen samen met de betreffende onderwijsteams uitgewerkt in onder andere een vlekkenplan.

 

Bouwteam

Voor de verbouwing is een bouwteam samengesteld. Het voordeel van een bouwteam is dat je onderling flexibel kunt schakelen. Kan iets niet geleverd worden? Dan kun je samen bedenken hoe je dit oplost. Een belangrijke keuze nu de arbeidsmarkt krap is en je niet altijd snel aan materialen kunt komen. 

 

De partijen waarmee ROC Nijmegen gaat samenwerken zijn geen onbekenden.

Er heeft al een succesvolle samenwerking plaatsgevonden bij de renovatie van de locatie Boxmeer. - Twan Jacobs (ROC Nijmegen)

Maatschappelijk belang

Het is voor ROC Nijmegen belangrijk dat de verbouwing zo duurzaam mogelijk wordt uitgevoerd. Bijkomend voordeel van de partijen in het bouwteam is dat zij allen stageplaatsen voor de studenten hebben. Zo draagt ook deze samenwerking bij aan de maatschappelijke rol in de regionale arbeidsmarkt. Afgelopen week is de overeenkomst met de partijen ondertekend. Hierbij waren aanwezig: Tom Wienhofen van Megens Elektrotechniek bv, Antoon van der Horst en Ted van Schijndel van Van der Horst aannemers, Robert van de Heuvel van Janssen Beugen, Joost Samelink van ABT, Elke Oegema en Twan Jacobs van ROC Nijmegen.

Wij gaan starten met de verbouwing op de 4e etage van de Campusbaan. De ondersteunende diensten die hier gehuisvest zijn verhuizen in september naar de Tarweweg.

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd