24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Van functioneel pand naar vindingrijke ontmoetingsplaats

Home - Actueel - Van functioneel pand naar vindingrijke ontmoetingsplaats

Van der Horst restylet het kantoorpand met een circulaire en vindingrijke visie

Ons kantoor aan de Houtzagerijstraat in Mill is een ontmoetingsplaats en de kantine een gezellig werkcafé. Eén ding is zeker: het gerestylede bedrijfspand van Van der Horst is een fijne plek om te werken, te bezoeken, te vergaderen, in teamverband werken, te pauzeren en om gezellig samen te zijn. Vol duurzame, circulaire producten. En met een knipoog naar ‘vindingrijk bouwen’, want dat straalt het gebouw nu zeker uit. Waarom deze bouwpartner het kantoorpand zo grondig heeft aangepakt? Ted van Schijndel (commercieel directeur) en Jolanda Verbruggen (marketing & communicatie manager) geven ons een kijkje achter de duurzame schermen.

Toen de medewerkers van Van der Horst 12 jaar geleden het kantoorpand in gebruik namen, was het een strak, zakelijk en netjes gebouw. Niks mis mee. Maar in 12 jaar verandert er veel en zo ook bij Van der Horst. Het bedrijf is van een aannemersbedrijf uitgegroeid tot een complete bouwpartner, met bijzonder veel creativiteit en vindingrijkheid in huis. En dat moest ook in het gebouw te zien zijn, vonden Jolanda en Ted. Het liefst met materialen die al een leven hebben gehad. Tijd om de boel aan te pakken, samen met interieurspecialist Pinx en een aantal regionale partijen.

“Een vindingrijke bouwer zijn, begint bij jezelf.”
Ted van Schijndel – commercieel directeur

Waarom vinden jullie dit zo’n belangrijke zet?

Ted vertelt: “Een vindingrijke bouwer zijn, begint bij jezelf. Dit willen we ook uitstralen in ons pand. Met slimme oplossingen creëerden we extra hoekjes en vergaderruimten. Deuren die we over hadden zijn omgetoverd tot ruime bureaubladen en waar het kan hebben we gekozen voor materialen die een tweede leven krijgen. Maar ook hebben we ervoor gezorgd dat online vergaderen veel beter is gefaciliteerd, met camera’s en beeldschermen in alle ruimtes.”

“Wij zijn een familiebedrijf, collega’s moeten zich thuis voelen.”
Jolanda Verbruggen – marketing & communicatie manager

Jolanda vult aan: “Onze collega’s die buiten op de bouwplaatsen werken, zijn niet zo vaak op kantoor. Als zij op vrijdagmiddag naar binnen komen, moet dat prettig zijn. In een huiselijk sfeer. We zijn een familiebedrijf en mensen moeten zich daar thuis voelen. Dat vinden we belangrijk. Ook borrels en feestelijke gelegenheden willen we in het werkcafé, voorheen de kantine, vieren. Daarom hebben we extra aandacht geschonken aan gezelligheid. Én er is een spelelement gekomen, want ontspanning is onmisbaar. De medewerkers hebben hiervoor zelf mogen kiezen en het is een professioneel tafelvoetbalspel geworden. Natuurlijk moet de ruimte ook functioneel zijn als kantine, maar in een mooie omgeving waar iedereen zich prettig voelt.”

“We hebben zelfs onze eigen skybox boven de receptie;
een leuk detail omdat we zoveel doen in de sportwereld.”
Jolanda Verbruggen – marketing & communicatie manager

Een sfeervolle setting dus. Wat is precies allemaal aangepakt?

“Alles”, aldus Jolanda. “Het werkcafé moest een fijne plek worden, maar ook de ruimtes waar men zit te werken. Daarom hebben we ook de werkplekken van kantoormedewerkers en de vergaderruimtes heringericht. Daarbij hebben we gekozen voor ruime werkplekken en voor iedereen ergonomische zit/sta bureaus. Bewegen op je werkplek zorgt er namelijk voor dat je productiever, creatiever en energieker bent. Er zijn nu ook extra bureaus zodat projectleiders of externen altijd kunnen aansluiten. De vloeren zijn vernieuwd en het is sfeervoller aangekleed. Er zijn leuke zitjes en er is een silent room voor wie in stilte wil werken of bellen. We hebben zelfs onze eigen skybox boven de receptie; een leuk detail omdat we zoveel doen in de sportwereld. Zo creëerden we een omgeving waar mensen prettig en ergonomisch verantwoord kunnen werken. Als laatste staat de restyling van de entree nog op het programma. Dit wordt een eyecatcher waar je echt even rondkijkt.”

“Circulair bouwen gaat veel verder, maar dit is een mooie
trigger om erover te praten en bewustwording te creëren.”
Ted van Schijndel – commercieel directeur

Gaat dit hand in hand met duurzaamheid?

Ted: “Ja, zeker. Waar mogelijk hebben we materialen hergebruikt. Niet alleen de bureaus die van deuren zijn gemaakt, maar ook de kunstzinnige lattenwand in onze vergaderruimte is gemaakt van planken die anders weggegooid zouden worden. Hetzelfde geldt voor de stalen liggers die zijn hergebruikt voor de constructie van de skybox vergaderruimte. Maar circulariteit gaat natuurlijk veel verder dan het hergebruiken van materialen. Dat laten we bij onze opdrachten ook zien. Dit is symbolisch. Het is een mooie opening om hierover te praten met klanten en bezoekers om zo bewustwording te creëren. Circulair bouwen staat bij ons namelijk hoog in het vaandel.”

De finishing touch

“Het werkcafé, de vergaderruimtes en de afdelingen zijn gereed”, vertelt Jolanda. “De entree pakken we aan zodra de Obeya ruimte klaar is. We zijn hierbij in de afrondende fase. In een Obeya ruimte worden alle taken en doelen van een organisatie visueel gepresenteerd, voor iedere medewerker op elk moment van de dag. Vergelijk het met de cockpit van een vliegtuig. Dit zorgt voor overzicht en een betere, meer effectieve samenwerking. Hierover vertellen we later dit jaar graag meer!“

Wie de transformatie van een functioneel pand naar een vindingrijke ontmoetingsplaats met eigen ogen wil zien, is van harte welkom om eens te komen kijken.

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd