24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Van der Horst ontvangt als inclusief ondernemer het PSO-certificaat!

Home - Actueel - Van der Horst ontvangt als inclusief ondernemer het PSO-certificaat!

Bovengemiddelde score op het gebied van sociaal ondernemen

We zijn trots! Wij hebben namelijk in één keer de hoogst haalbare trede bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing blijkt dat we op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sharon van der Aa (personeelsfunctionaris) en Jolanda Verbakel (financieel directeur) hebben deze audit bij Van de Horst georganiseerd. Sharon vertelt er meer over.

“Bij Van der Horst vinden we het onze verantwoordelijkheid om jongeren en nieuw talent enthousiast te maken voor de bouw en om hen op te leiden”, vertelt Sharon. “We hebben daarom altijd een aantal leerlingen in dienst. Ook nemen we regelmatig mensen aan die die 55+ zijn. Zij hebben ontzettend veel ervaring en verdienen gewoon een kans. Daarnaast verzorgt IBN de schoonmaak op kantoor en in onze bouwketen. Zij werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En tot slot werken we zoveel mogelijk met onderaannemers die ook sociaal ondernemen. Dat noemen we sociaal inkopen. Dit alles deden we al jaren, maar nu hebben we dit voor het eerst laten auditen”, aldus Sharon.

Koploper

De audit is uitgevoerd door bureau Normec. “De auditeur is een hele dag mee op pad geweest en heeft interviews gehad met mensen uit de doelgroep. Een oudere medewerker, een leerling en een leermeester”, vertelt Sharon. “De uitslag? We belandden meteen op de hoogste trede. Een kroon op ons werk dat we ook in de toekomst voortzetten. We blijven investeren in jongeren, want de jeugd heeft de toekomst.” 

Van der Horst scoorde dus ‘Trede 3’ op de PSO-prestatieladder. Dat betekent dat we koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Feestelijke uitreiking

Deze mooie prestatie konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. “Donderdag 28 maart ontvingen we wethouder Willy Hendriks-van Haren. Zij reikte het certificaat uit aan onze directie. Dat was een feestelijk moment. We zorgden voor een mooie taart, gaven een korte presentatie over waarom wij sociaal ondernemen zo belangrijk vinden en verzorgden een rondleiding door het pand. Alle medewerkers kregen een Fair Trade chocoladereep van Tony Chocolonely met speciaal ontwerp”, sluit Sharon af.

Over PSO

Inclusief werkgeverschap
Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder
Het PSO-keurmerk kent vijf prestatieniveaus: de Aspirant-status, Basistrede, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de PSO of over de verschillende treden, kijk dan op www.pso-Nederland.nl.

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd