24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Terugblik op bouw van logistiek centrum Inter-Iberica/Van Lith

Home - Actueel - Terugblik op bouw van logistiek centrum Inter-Iberica/Van Lith

Anderhalf jaar geleden werd het logistiek centrum in Zeeland op bedrijventerrein Voederheil opgeleverd, na een bouwtijd van precies honderd dagen. Twee transportbedrijven, Inter-Iberica en Van Lith Transport, gebruiken elk de helft van een gespiegeld ontwerp: een duurzaam logistiek centrum van zo’n 8000 vierkante meter. Samen met de opdrachtgevers wist Van der Horst aannemers het plan zo te perfectioneren dat het paste binnen de exploitatie.

In die samenwerking voorafgaand aan de bouw schuilt in feite de kern van het verhaal. Want daarmee werd de eerste grote uitdaging ‘genomen’. Het tweede opmerkelijke wapenfeit van dit project was de snelle bouwtijd. Het is in een zeer korte periode van welgeteld honderd dagen gerealiseerd, ook nog eens tijdens de uitbraak van de coronapandemie.

Slimme overkapping

Inter-Iberica is een internationaal transport- en expeditiebedrijf en een totaal logistiek dienstverlener, tot begin 2020 gedurende zo’n vier decennia in Gassel gevestigd. Het bedrijf vervoert alle soorten goederen, vanaf elke plek in Europa naar elke bestemming. Ongeacht grootte en gewicht, en welke vorm van transport, of combinatie van transport daarvoor nodig is. Inter-Iberica is specialist in groupagevervoer, het samenvoegen van zendingen. “De nadruk ligt op vervoer van en naar Spanje en Portugal”, aldus directeur Will Stegers. Vandaar de bedrijfsnaam, verwijzend naar het Iberisch Schiereiland, ten zuiden van de Pyreneeën.

 

De samenwerking met Van Lith Transport voert zo’n vierendertig jaar terug, aldus Will Stegers, die inmiddels ook dochter Martine en zoon Ivo in de bedrijfsvoering heeft betrokken. Over zijn nieuwbouwpand is hij lyrisch. “Er is buitengewoon fraai werk geleverd en ook in dat opzicht zijn wij blij voor Van der Horst aannemers gekozen te hebben.” De fraaie overkapping van de docks springt onmiddellijk in het oog. Daarbij is dit slimme ontwerp ook nog eens buitengewoon functioneel. Erboven zijn immers de kantoren en andere dienstruimten, zoals toilet-, douche- en serverruimte, gebouwd.

Will Stegers: “Dat betekent dat we per saldo veel meer meters warehousecapaciteit overhouden. Het duurde drie jaar voordat we er met de gemeente Landerd uit waren. Maar uiteindelijk hebben we in plaats van de oorspronkelijk toegestane zeven meter halhoogte, twaalf meter kunnen realiseren.” Dat leverde nog eens veel extra opslagruimte op, het werkt ook mee aan het uitzicht vanuit de kantoorruimten van beide ondernemingen: jaloersmakend.

"Van der Horst aannemers heeft waargemaakt wat het beloofde en dat op hoog niveau!”

Strakke planning

Toon van Lith startte zijn onderneming in 1980 aan de Reekseweg in Zeeland. Nog altijd wordt daar onderhoud en reparatie gepleegd. De nieuwbouw aan Landweer is voor warehousing. “Voor levensmiddelen”, aldus de directeur, die zijn zoons William en Jarno naast zich in de directie weet. “Sinds 1987 rijden we stukgoed. Toen die werkzaamheden toenamen, kwam het transportbedrijf van Will Stegers in beeld. We hebben sindsdien altijd samengewerkt.”

 

”In 2012 kreeg ik van enkele regionale opdrachtgevers het verzoek of ik ook de warehousing voor hen kon verzorgen: melkproducten, levensmiddelen en verpakkingsmaterialen. Opslagruimte daarvoor kon ik huren in Uden, maar die voldeed op den duur niet meer. Zo ontstond het plan voor nieuwbouw op bedrijventerrein Voederheil in Zeeland. Will Stegers stelde voor om in te haken. We hebben een ‘gespiegeld’ pand laten bouwen, feitelijk twee panden aan elkaar. Daarmee wonnen we bovendien twee keer drie meter over de hele diepte van het pand. We hebben nu ieder drie docks, maar kunnen ook elkaars docks gebruiken, mocht dat nodig zijn.”

“De keuze voor Van der Horst aannemers? Zij staan al decennialang goed aangeschreven. We hadden vijf partijen uitgenodigd, maar kwamen bij Van der Horst uit. Het werd een voortreffelijke samenwerking. Ik heb versteld gestaan van de strakheid in de planning. Ze hebben werkelijk nergens op hoeven te wachten, alle fases sloten naadloos op elkaar aan; elke dag zag je wel vooruitgang. Daarbij was de bouwplaats altijd schoon, opgeruimd en veilig. Van der Horst aannemers heeft waargemaakt wat het beloofde en dat op hoog niveau!”

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd