24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Start uitbreiding gemeentehuis Land van Cuijk

Home - Actueel - Start uitbreiding gemeentehuis Land van Cuijk

Wethouder Mark Janssen: “Een mooie stap op weg naar het huis van de gemeente voor Land van Cuijk. Het wordt een huis voor ons allemaal. Eenvoudig, duurzaam en energiezuinig, maar natuurlijk ook een visitekaartje voor onze mooie gemeente. Ik ben blij dat uit de Europese aanbesteding drie lokale bedrijven kwamen. Kwalitatief zeer goede bedrijven, die ook nog eens zoveel mogelijk lokale partners willen inzetten.

Van der Horst aannemers uit Mill en installateurs Elektro Technisch Buro Nabuurs BV uit Boxmeer en Van Haren Installaties uit Cuijk zijn inmiddels aan het werk in en rondom het bestaande deel van het gemeentehuis.Directeur Antoon van der Horst van het gelijknamige aannemersbedrijf uit Mill noemt het bouwen van een gemeentehuis een uitdaging. “In de eerste plaats de geplande oplevering, eind 2024 en omdat het een complexe bouw is. Plus de uitdaging om circulair te bouwen, wat wil zeggen zo veel mogelijk bestaande onderdelen van het oude gebouw her te gebruiken. Elk gebouw is uniek, maar een gemeentehuis bouwen en zeker dat van onze eigen gemeente, is heel leuk voor een aannemer”.

Jarno Verstraten, directeur van Van Haren Installaties uit Cuijk is eveneens een blij man. “Wij regelen zaken als de verwarming, koeling, ventilatie, de waterleiding en doen het loodgieterswerk. Wij zetten vol in op duurzaamheid. Een voorbeeld is het koelen en verwarmen van het gebouw door het oppompen van water uit bodem, wat wij aardwarmte noemen. Het is als Cuijks bedrijf bijzonder een bijdrage te kunnen leveren aan ons gemeentehuis”.

Bram Verstegen, één van de directeuren van Nabuurs Electrotechniek uit Boxmeer: “Wij doen alles met een draadje, maar tegenwoordig ook draadloos, denk aan de wifi-verbinding. Alle wat elektrisch is dus. De stopcontacten, verlichting en verder het data- en veiligheidsnetwerk. Het is extra mooi om in ons eigen dorp aan ons eigen gemeentehuis te mogen werken”. 

Tijdens de officiële aftrap van de bouw werden de drie winnende ontwerpen van de bouwhekdoekenwedstrijd ‘Samen bouwen’ onthuld door wethouder Mark Janssen, Antoon van der Horst, Jarno Verstraten en Dirk van Densen, de andere directeur van Elektro Technisch Buro Nabuurs BV. De prijswinnaars zijn: Lore Bertisen en Esther Hermans uit Boxmeer en Roos van Riet uit Oploo. Hun doeken zijn de komende tijd te bewonderen op bouwhekken aan het Raadhuisplein.

De bouw ligt tot nog toe op schema. Volgens de planning is de oplevering in het vierde kwartaal van 2024. Begin 2025 start de dienstverlening vanuit het gemeentehuis in Boxmeer. 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd