24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Start bouw Sporthal Middachtensingel te Arnhem

Home - Actueel - Start bouw Sporthal Middachtensingel te Arnhem

Aan de Middachtensingel / Kinderkamp in de Arnhemse wijk Presikhaaf komt een nieuwe sporthal voor zowel bewegingsonderwijs als voorziening voor sportverenigingen (training en wedstrijden). De nieuwe sporthal bestaat uit een wedstrijdruimte, deelbaar in drie zaaldelen, incl. ondersteunende ruimten, een kantine, gymzaal en tribune. Niet alleen omliggende scholen gaan de sporthal gebruiken, ook is er ruimte voor middelgrote sportevenementen.

In het project is veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. De duurzame sporthal moet minimaal een GPR-score van 8,5 behalen. Ontwerpteam Hooper, Tielemans, DGMR en Bongers-Jansen Installatieadvies ontwierp dit energiezuinige en gasloze gebouw.

Na een Europese aanbesteding kwam Van der Horst aannemers als beste uit de bus. Na de gunning werd in bouwteamverband het door gemeente Arnhem goedgekeurde DO (Definitief Ontwerp) uitgewerkt tot een TO (Technisch Ontwerp) en vervolgens tot een Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO). 

 

Open en transparant

Het gebouw wordt modern, vriendelijk en transparant doordat met veel glas wordt gewerkt. De horeca is een belangrijke spil op de begane grond tussen de entree en de sporthal. De grote hal kan in drie kleinere hallen worden opgedeeld door middel van scheidingswanden. Aan elk haldeel zijn twee kleedkamers gekoppeld en deze kunnen apart van elkaar worden gebruikt. De middelste kleedkamers zijn ingericht voor mindervaliden. De gang naar de kleedkamers heeft aan de buitenzijde een glazen gevel. Dit geeft een aangenaam, open en veilig gevoel ten opzichte van het naastgelegen parkeerterrein. Aan de andere zijde van de hal is een grote afsluitbare bergruimte voor sporttoestellen.

Tribune met 400 zitplaatsen

Op de eerste verdieping, bereikbaar met een trap of een lift, is een tribune met 400 zitplaatsen, vijf rijen onder elkaar. Voor de in-/uitgang van de tribune is een grote ruimte voorzien om de inkomende en uitgaande stroom mensen vlot te begeleiden. Op de verdieping is ook een multifunctionele gymzaal met kleedkamers, douches/toiletten en een aparte berging.

Energiezuinig en gasloos

Om het gebouw van warmte te kunnen voorzien, worden in een open patio op de tweede verdieping warmtepompen geplaatst. Het gebouw is afgestemd op de huidige eisen voor energie en duurzaamheid. Op het hoge platte dak komen zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit. De lage platte daken worden van een groendak voorzien voor het opvangen en vasthouden van regenwater. Verder wordt het gebouw hoogwaardig geïsoleerd volgens de nu geldende eisen.

Planning:

In september 2022 zijn we gestart met de bouw die duurt tot medio juli 2023.

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd