24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Start bouw sportcentrum De Gelenberg

Home - Actueel - Start bouw sportcentrum De Gelenberg

Sportcentrum De Gelenberg: een natuurlijke plek om elkaar te ontmoeten

De nieuwbouw van sportcentrum De Gelenberg is van start. Met de onthulling van het bouwbord op 14 september is de aftrap gegeven. Ook sloeg wethouder Willy Brink de eerste paal in de grond. Op 1 februari 2024 kan het sportcentrum in gebruik genomen worden. “We zijn begonnen”, wethouder Willy Brink is enthousiast. “We hebben lang naar dit moment uitgekeken. De bouw van een multifunctioneel, modern, duurzaam, gasloos maar bovenal ook prachtig sportcomplex. Het sportcomplex is te gebruiken door de hele gemeenschap in de gemeente Druten. Het gaat van Baby zwemmen tot Seniorengym en alles wat daartussen in zit. 

Van der Horst Aannemers is verantwoordelijk voor het hele traject: van ontwerp tot en met realisatie. Het nieuwe sportcentrum bestaat uit een zwembad, sporthal, gym- en turnzaal en een horecagelegenheid met multifunctionele ruimte. Daarbij komt een nieuwe, veilige toegangsweg met vrij liggend fietspad en voldoende parkeerplaatsen. Ted van Schijndel, commercieel directeur Van der Horst aannemers: “De afgelopen periode hebben wij het ontwerp technisch uitgewerkt. De start van de daadwerkelijke uitvoering is dan ook voor alle betrokkenen een bijzonder moment. De komende periode zijn wij druk met het realiseren van de bassins. Na de jaarwisseling zien de inwoners van Druten het gebouw de lucht ingaan.”

Aandacht voor inrichting sportpark

De gemeente geeft in het ontwerp voor de het opnieuw inrichten van het sportpark veel aandacht aan:

  • sociale veiligheid met verlichte loop- & en fietsroutes. Dus ook op en vanaf de parkeerplaatsen naar de buitensportverenigingen,
  • duidelijke bewegwijzering naar en op het sportpark richting alle gebouwen,
  • en parkeren voor minder validen die met de auto komen/op een auto aangewezen zijn.

Sportcentrum De Gelenberg staat een meter hoger dan het grondpeil. De gemeente werkt het plan voor de openbare ruimte samen met de architect uit. Zo sluit het sportcentrum mooi aan op de directe omgeving.

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd