24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Sporthal Cuijk opgeleverd en direct in gebruik!

Home - Actueel - Sporthal Cuijk opgeleverd en direct in gebruik!

Vandaag is de nieuwe sporthal in de Valuwe te Cuijk, die vorige week is opgeleverd, al in gebruik genomen! De accommodatie, genaamd Het Kristal, betreft een sporthal voor o.a. honderden kinderen van basisschool ’t Startblok en De Regenboog. Buiten de schooluren is de gymzaal beschikbaar voor lokale en regionale sportclubs.

 

Moderne snufjes

De gymzaal is duurzaam en volledig energieneutraal gebouwd. Zo zijn er onder andere onder de parkeerplaats zijn vijf pijpen 150 meter de grond in geslagen. Vanuit de bronnen diep in de grond wordt het gebouw verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. Het dak ligt vol zonnepanelen en er is een zonnecollector voor het warme water voor de douches aanwezig. Verder ligt er mos op het dak en zijn er buitenwanden waar planten in groeien. Op afstand wordt geregeld hoeveel en wanneer de plantjes water en compost krijgen. De wanden van het gebouw zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals bamboe. Het regenwater gaat niet het riool in maar terug in de bodem. Een eyecatcher is verder de zogeheten smartwand. Op de wand kunnen middels een beamer beelden worden geprojecteerd die uitnodigen tot bewegen. Je kunt een gebouw laten zien  waarop je met ballen de ruiten in kan gooien, of iemand tegen wie je kan tennissen. 

 Wij wensen alle gebruikers veel sportplezier in hun nieuwe accommodatie! 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd