24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Opening sporthal De Sypel te Harderwijk

Home - Actueel - Opening sporthal De Sypel te Harderwijk

Opening sporthal De Sypel te Harderwijk

 Afgelopen zaterdag vierden we de officiële opening van Sportcomplex de Sypel. Na 3 jaar bouwen is De Sypel volledig vernieuwd. Wij zijn net als de gemeente Harderwijk trots op het eindresultaat. Het vernieuwde zwembad, wat we eerder realiseerden, is vorig jaar al feestelijk geopend. Zaterdag was het de beurt aan de sporthal.

Multifunctionele accommodatie

Het ruimtetekort waar de sportverenigingen in Harderwijk mee kampten is opgelost. Dankzij de bouw van een derde sporthal bij De Sypel,  op de plek waar vroeger het binnenzwembad zat,  lopen de clubs niet langer tegen de grenzen van hun mogelijkheden aan. Voor wethouder Marcel Companjen was dat aanleiding om de lokale jeugd op te roepen zich aan te sluiten bij een sportvereniging. Dat deed hij tijdens de officiële opening van Sypel III, de nieuwe sporthal, en tevens het sluitstuk van de ingrijpende vernieuwing van het sporthart van de stad. ,”Jongeren moeten achter hun scherm vandaan komen’’, aldus de wethouder.

De sporthal is 48 x 30m en voorzien van 2 scheidingswanden. Hiermee kunnen 3 klassen tegelijk in de sporthal gymmen. Verder bevat deze sportaccommodatie diverse kleed-, douche-, toilet-, en personeelsruimtes en 4 leslokalen voor Landstede op de verdieping. Het zwemgedeelte bestaat uit een wedstrijdbad, een groot doelgroepenbad en een ‘fun’-gedeelte met een waterspeeltuin met peuterbad, een bubbelbad en een familie- en tubeglijbaan.

Netcongestie

Door de netcongestie is het niet gelukt om Sporthal De Sypel energieneutraal te maken. Een gevalletje overmacht, verduidelijkt wethouder Compenjen. ,”Als we die ambitie per se wilden verwezenlijken, had het project jaren vertraging opgelopen. Onze clubs hadden dan nog langer moeten wachten en dat was geen optie.’’ Energieneutraal is nog altijd het streven, maar die ambitie gaat voorlopig even in de ijskast. ,,De verbouwing is zo gedaan dat die overstap naar duurzaamheid in de toekomst alsnog kan worden gemaakt. Maar voor nu is het vooral van belang dat het sportcomplex gebruikt kan worden.’’

Beeld teruggekeerd

De officiële opening van de Sypel III werd opgeluisterd door een ‘verrassing’ van oud-burgemeester Johan de Groot. Die vertelde zijn toehoorders hoe het bronzen beeld ‘In Balans’ van kunstenaar Kees Verkade terugkeerde naar De Sypel.Het kunstwerk is in juni 2008 gestolen. Dieven hadden het beeld van z’n sokkel gerukt, alleen de voeten bleven achter. ,”Het was de dieven te doen om het brons’’, wist de oud-burgemeester te vertellen. Het kunstwerk werd oorspronkelijk geplaatst in 1972 ter gelegenheid van de opening van De Sypel en kreeg later een plaats op de rotonde aan de Parkweg.In 2010 heeft Verkade precies hetzelfde werk opnieuw gemaakt. Om het werk te bekostigen zijn toen twaalf kleinere versies verkocht. Het beeld werd tijdelijk in het stadhuis geplaatst en is nu dus teruggekeerd naar De Sypel, waar het een plekje heeft gekregen in de nieuwe binnentuin.

 Wij wensen alle gebruikers heel veel sportplezier!

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd