24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Opening brandweerkazerne Nederweert

Home - Actueel - Opening brandweerkazerne Nederweert

Na een bescheiden opening met verschillende toespraken werd voor het gebouw het nieuwe kunstwerk onthuld dat symbool staat voor flora en fauna. Het kunstwerk is gemaakt bij Eynderhoof. De nieuwe brandweerkazerne is duurzaam (en gasloos) gebouwd. Zo wordt het gebouw verwarmd en gekoeld met luchtwarmtepompen. De benodigde stroom wordt opgewekt met zonnepanelen op het dak.

Na de opening vond de open dag plaats voor het grote publiek. Er was veel belangstelling voor de nieuwe kazerne en het materieel dat de brandweer in deze regio ter beschikking heeft. Bezoekers mochten een kijkje nemen in de voertuigen en diverse stands bezoeken. Ook kon men kennismaken met de jeugdbrandweer.

De meest opvallende activiteit van deze middag was de modeshow. De brandweer kent een lange geschiedenis van uniformen en uitrukpakken. De kleding werd in de loop van de tijd steeds aangepast. Maar ook de vele disciplines binnen de brandweer hebben hun eigen tenue. Deze kleding werd allemaal getoond.

 

Bron & fotografie: Weertdegekste

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd