24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Ontvangst eerste elektrische Sprinter

Home - Actueel - Ontvangst eerste elektrische Sprinter

Vandaag heeft Van der Horst aannemers als eerste van Nederland een elektrische Mercedes-Benz Sprinter in ontvangst mogen nemen. Louwman Mercedes-Benz bedrijfswagens Veghel (voorheen Rüttchen), die al jaren de vaste leverancier is van Van der Horst aannemers, leverde dit duurzame voertuig.

Antoon Van der Horst: “Voor ons voelt het als een logische stap. Bij de bouw van ons bedrijfspand in 2010 kozen we al voor twee warmtepompen. Het werd toen dus al een gasloos pand. In 2019 zijn er bijna 1.000 zonnepanelen op de bedrijfshallen geplaatst. We zijn sindsdien in staat om zoveel energie op te wekken dat we naast ons eigen pand ook onze bouwplaatsen kunnen voorzien van energie. We wekken meer energie op dan we nodig hebben en daarmee zijn we dus energiepositief. Vervolgens zijn we gestart met het verduurzamen van ons wagenpark. De directie en de werkvoorbereiders rijden al in volledig elektrische auto’s. We zijn content dat we nu ook de eerste elektrische bedrijfswagen aan ons wagenpark kunnen toevoegen.”

Rico van der Laar (Group Sales Coördinator): “De Mercedes eSprinter is de geavanceerde mobiliteitsoplossing bij uitstek als het voertuig vooral voor goed planbare ritten in de regio wordt ingezet. Precies zoals Van der Horst het voertuig gaat gebruiken. Met zijn efficiënte elektro-aandrijving met max. 85 kW (116 pk) is hij even betrouwbaar, zuinig en flexibel als de andere Sprinters. Het laadvolume van 11 m³ wordt door de elektro-aandrijving op geen enkele wijze beperkt. Het laadvermogen bedraagt maar liefst 1.000 kg bij de standaard accucapaciteit.”

Antoon: “We hebben vandaag drie nieuwe bussen in ontvangst mogen nemen waarvan een elektriche die we gaan inzetten voor service & onderhoudswerkzaamheden. Dit team werkt vooral in een straal van 30 km rondom Mill. De bus is reeds door Instra bedrijfswageninrichtingen Uden voorzien van een lichtgewicht bedrijfswageninterieur van Bott zodat ze direct in gebruik genomen kunnen worden.”

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd