24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Officieel vul-moment: het eerste water zit erin!

Home - Actueel - Officieel vul-moment: het eerste water zit erin!

Wethouder Stefanie Vatta van de gemeente Oisterwijk, mascotte Zed de haai en Ted van Schijndel gooiden alvast een emmertje water in het nieuwe bad Den Donk. Omdat we willen dat iedereen vanaf half oktober een duik kan nemen, hebben we daarna toch maar gewoon de kraan open gezet. Maar niet vol open… lees hier waarom.

Het vullen van het bad, gaat namelijk in een rustig tempo. Het water mag maar 5 cm per dag toenemen. Ook starten we rustig met het verwarmen van het water, 1 tot 1,5 graad per dag totdat het 30 graden is.
Wanneer we te snel vullen of verwarmen, dan kan de constructie gaan scheuren door de te snelle zetting. Elke constructie gaat zich namelijk zetten zodra er meer druk op komt.
Verder worden er gedoseerd chemicaliën toegediend zoals chloor en middelen om de zuurtegraad te beïnvloeden tot de juiste pH waarde is bereikt.
Na 3 weken is het water geconditioneerd en geschikt om met veel mensen tegelijk in te zwemmen.

Over twee weken volgt nog de kleurproef. Dit is een methode om vast te stellen of de watercirculatie in het bad in orde is. Hoewel de waterkwaliteit van de meeste zwembaden door middel van bemonstering nauwlettend in de gaten wordt gehouden, kan de kleurtest worden gezien als een belangrijk hulpmiddel bij het in stand houden van een constante waterkwaliteit. Middels een kleurtest kan worden aangetoond of er in een zwembad sprake is van zogenaamde ‘dode hoeken’. Een dode hoek in een zwembad ontstaat als het water op een bepaalde plek in het zwembad onvoldoende wordt gerecirculeerd.

Op 12 oktober wordt de nieuwe sportaccommodatie Den Donk geopend. Wij formeerden voor deze prachtige uitdaging een team met Slangen+Koenis Architecten en technisch dienstverlener Van Dorp. Samen gingen we de hoge ambities op het gebied van duurzaamheid aan; de GPR heeft een uitzonderlijk hoge score van 9! GPR is een methode waarmee we de duurzaamheid van een gebouw zichtbaar kunnen maken. Er wordt bovendien voldaan aan de gestelde BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal) en het gebouw heeft straks een EPC (waarde die aangeeft hoe energiezuinig het gebouw is) van 0,00! We leveren deze hypermoderne en super duurzame sportaccommodatie straks op met een onderhoudsovereenkomst voor 25 jaar.

Staat u ook voor de uitdaging om een zwembad te realiseren? Bel ons voor een gratis adviesgesprek! 

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd