24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Nieuwbouw sporthal Rijen

Home - Actueel - Nieuwbouw sporthal Rijen

 

Na een zorgvuldig aanbestedingstraject heeft de gemeente Gilze & Rijen Van der Horst aannemers opdracht gegeven om de sporthal in Rijen te bouwen. Op de plaats van sportcomplex Tropical-Margriethal komen een nieuwe sporthal en een woongebouw. Een nieuw groen en duurzaam woonhart in Rijen. Het wordt een gebied waar voldoende ruimte is om te wonen, te sporten, te spelen en te genieten van de buitenruimte. 

 

Ontwerp sporthal

In september stelde het college het definitief ontwerp van de nieuwe sporthal al vast. Het ontwerp van Diederendirrix architectuur & stedenbouw kwam tot stand met medewerking van de externe werkgroepen Sporthal en Omgeving, de interne projectgroep van de gemeente en ervaringsdeskundigen uit onze gemeente. De sporthal is bedoeld voor bewegingsonderwijs, trainingen door sportverenigingen en beweegactiviteiten voor specifieke doelgroepen. Omdat iedereen mee moet kunnen doen, zijn diverse ruimtes geschikt voor gebruik door mensen met een beperking. Zo is een deel van de hal helemaal afgestemd op sporters met een sportrolstoel. Een specialistisch bureau heeft daarnaast aanbevelingen gedaan over de toegankelijkheid. Ook dit is verwerkt in het ontwerp.

 

Veel aandacht voor duurzaamheid

De nieuwe sporthal is energieneutraal. Er worden zonnepanelen op het dak van de sporthal aangebracht en de akoestische bekleding op de binnenwanden van de sporthal worden gemaakt van gerecyclede petflessen. Ook is gedacht aan natuurinclusief bouwen. Zo komen er in overleg met de Natuur- en Landschapsvereniging Gilze en Rijen nestkasten in de daarvoor geschikte gevels.

 

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd