24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Na je studie een persoonlijk traineeship starten: wat wil je nog meer?

Home - Actueel - Na je studie een persoonlijk traineeship starten: wat wil je nog meer?

Wat doe je als je net bent afgestudeerd en nog niet precies weet wat je wil gaan doen? Juist, dan ga je jezelf oriënteren. Ook de 21-jarige Karlijn van den Elzen ging na haar studie Bouwkunde eens rondneuzen op de arbeidsmarkt. Vele vacaturesites en sollicitaties later, had ze meteen een paar gesprekken in haar agenda staan. Mooi! Ze had dus keuze. Na even wikken en wegen koos ze voor Van der Horst. En niet alleen omdat ze toevallig ook in Mill woont. Nee, om de gave projecten én de kans om op alle afdelingen mee te draaien.

Met haar diploma op zak, waarbij ze de afstudeerrichting Bouwtechniek, een afstudeeronderzoek naar de brandveiligheid van aluminium vliesgevels én een minor circulaire economie succesvol had afgerond, was Karlijn er klaar voor. Ze wilde weleens zien hoe het in de ‘echte bouwwereld’ werkt. “Ik was altijd al van de technische vakken en het tekenen. Daarom heb ik voor de opleiding Bouwkunde gekozen. De combinatie van techniek en het creatieve is me goed bevallen. Net als het ‘lompe’ in de bouw, dat past goed bij mij. Veel mensen vragen hoe het is om te werken in een mannenwereld, maar er lopen hier ook vrouwen rond hoor. Bovendien werk ik liever met mannen, dan met alleen maar vrouwen. Sowieso vind ik dat geen reden om iets wat je leuk vindt niet te doen”, vertelt Karlijn.

 

“Van der Horst vond ik meteen een interessant bedrijf,

omdat ze veel gave projecten doen zoals zwembaden, brandweerkazernes en scholen.”

 

Gave projecten

Ondanks dat Karlijn in Mill woont, kende ze Van der Horst alleen van naam. Tijd om zich eens te verdiepen in deze bouwpartner. Het bedrijf maakte direct indruk op haar door de bijzondere projecten. Karlijn: “Van der Horst vond ik meteen een interessant bedrijf, omdat ze veel gave projecten doen zoals zwembaden, brandweerkazernes en scholen. Daar heb ik meer mee dan met grote, architectonische appartementencomplexen. Ik focus me het liefst op het bouwkundige onderdeel en zag bij Van der Horst uitdagende en complexe projecten voorbijkomen die me meteen aanspraken.”

“Vaak word je bij traineeships ingezet waar handjes nodig zijn. Dat is hier niet het geval. Ik geef zelf aan welke afdeling ik wil ontdekken.” 

Een persoonlijk traineeship

Tijdens het sollicitatiegesprek is er meteen een klik. Karlijn: “Ik vond het spannend, je weet niet wat je kunt verwachten. Toch had ik er meteen een goed gevoel bij, het gesprek was enthousiast en open. Van der Horst was oprecht geïnteresseerd in mij en in mijn motivatie. Omdat ik net van school kwam, leek het me gemakkelijker om te starten met woningbouw in plaats van utiliteitsbouw. Operationeel directeur Willem Schuurmans vertelde dat ze binnenkort met een woningbouwproject gingen starten en zo is het traineeship-idee ontstaan. Ik ga als werkvoorbereider meedraaien, daarna mee de uitvoering in om vervolgens nog andere afdelingen te ontdekken. Ideaal, want ik weet nog niet precies welke richting ik op wil en kan dus echt ervaren wat goed bij mij past. Vaak is het bij een traineeship zo dat vooraf al vastligt op welke afdelingen je gaat werken. Of dat je wordt ingezet in de teams waar handjes nodig zijn. Dat is hier niet het geval. Ik kan zelf aangeven welk onderdeel ik wil leren kennen. Dat typeert Van der Horst als werkgever, je krijgt alle ruimte om te ontwikkelen.”

 

“Je wordt geaccepteerd zoals je bent en gewaardeerd om wat je doet.

Dat vind ik het voordeel van een kleiner bedrijf, het is heel persoonlijk.”

Een aanrader

Inmiddels werkt Karlijn een paar weken bij Van der Horst en zit ze goed op haar plek. “Ik krijg alle ruimte om dingen zelf uit te vogelen, maar als ik vragen heb wil iedereen altijd helpen. Dat is fijn. Collega’s zijn open en aardig. Je merkt dat Van der Horst alles goed voor elkaar heeft. Je wordt geaccepteerd zoals je bent en gewaardeerd om wat je doet. Dat vind ik het voordeel van een kleiner bedrijf, het is heel persoonlijk. Ik kan steeds meer inhoudelijke dingen doen en dat maakt het werk ook steeds leuker”, legt Karlijn enthousiast uit.  

 

“Je krijgt hier alle kansen om te groeien en te leren.

Ideaal voor als je net van school komt of een overstap wil maken.”

Een mooie start voor Karlijn dus. Ben jij ook net afgestudeerd en weet je nog niet welke richting je precies op wil? Of wil je misschien eens een andere kant van het vak ontdekken? Karlijn raadt Van der Horst bij iedereen aan: “Je krijgt hier alle kansen om te groeien en te leren. Dat krijg je niet overal. Dat is voor iemand die net van school komt heel fijn. Of voor iemand die een overstap wil maken en nog niet precies weet wat ie wil gaan doen. Ik ga de komende tijd kijken wat voor werk ik het leukst vind en ondertussen zo goed mogelijk bijdragen aan de projecten”, aldus een gemotiveerde Karlijn.

Is een persoonlijk traineeship ook wat voor jou? Ben je op zoek naar een (nieuwe) uitdaging of wil je ontdekken of werken bij Van der Horst bij jou past? Check dan onze vacatures! 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd