24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

MFA Heijen: mooier, energiezuiniger en functioneler

Home - Actueel - MFA Heijen: mooier, energiezuiniger en functioneler

In april 2023 ging project ‘Opwaardering MFA Heijen’ van start. Voor de gemeente Gennep, D’n Toomp, gymzaal Heijen, basisschool De Heggerank en Madelief Kindercentrum gingen we als hoofdaannemer aan de slag samen met een bouwteam. Wat we precies hebben gedaan? Het gebouw duurzamer en functioneler gemaakt, én we verzorgen het onderhoud. Door de mooie uitstraling voelt iedereen zich welkom en is deze multifunctionele accommodatie voor alle gebruikers een heerlijke plek. 

Leon Litjens was de projectleider van deze uitdagende opdracht. “De opdracht, naar een ontwerp van Factor architecten, hebben we samen met installateurs Gebr. Janssen Beugen en Megens Elektrotechniek aangenomen.  Er waren wat uitdagingen onderweg, maar we zijn heel tevreden over het resultaat”, aldus Leon.

 

 

Verduurzaming, onderhoud en multifunctionaliteit

Een multifunctionele accommodatie dus, met veel verschillende gebruikers, wensen en eisen. Leon neemt ons mee in de inhoud. “Het project bestond uit onderhoud, verduurzaming en het multifunctioneel maken van het gebouw. Dat laatste wilden we onder andere bereiken door het gebouw meer eenheid te laten uitstralen. Ik durf te stellen dat dat zeker is gelukt. Zo zijn alle vloeren met een kruipruimte vanaf de onderzijde geïsoleerd en enkele vloeren zijn voorzien van nieuwe PVC vloerafwerking. Ook is er een nieuw plafond geplaatst. Met handige schuifdeuren tussen de foyer en buiten, is een flexibele inrichting van ruimten mogelijk. De verduurzaming hebben we gerealiseerd door hoogwaardige dakisolatie, isolatieglas, ledverlichting, warmtepompen en zonnepanelen. Hiermee worden de energiekosten zeker gehalveerd.” Klaar voor de toekomst dus!

Slimme planning

Bij een verbouwing komt weleens overlast om de hoek kijken. Iets wat we bij Van der Horst zoveel mogelijk willen beperken. Dat betekent dat slim plannen een must is. “De verbouwing van MFA Heijen begon in de gymzaal”, vertelt Leon. “De werkzaamheden in basisschool de Heggerank probeerden we zoveel mogelijk uit te voeren in de meivakantie, zodat de kinderen hier geen overlast van hadden. Toen de werkzaamheden in de gymzaal klaar waren, begonnen we met de verbouwing in d’n Toomp. Dit viel deels in de zomerperiode en was na de zomervakantie klaar. Een goede timing dus.”

Feestelijke opening

Op vrijdag 23 februari was het zover: de officiële opening van het gebouw. Na een jaar hard werken, was het tijd voor feest. De rode loper werd uitgerold en schoolkinderen knipten samen met wethouder Van Hulsteijn en onze commercieel directeur Ted van Schijndel een kleurrijke vlaggenlijn door. Het gebouw is weer nieuw leven in geblazen en de gebruikers maken hier al een tijdje met veel plezier gebruik van. Niet alleen de basisschool en het kindcentrum, maar ook de fanfare, het zangkoor, de blaaskapel, de slagwerkgroep, het gilde, de kien- en de schilderclub kunnen hier volop vooruit!

 

Foto: Arjan Broekmans

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd