24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Leren in de praktijk én op school: bij Van der Horst kan ‘t

Home - Actueel - Leren in de praktijk én op school: bij Van der Horst kan ‘t

Na vier jaar werktuigbouwkunde gestudeerd te hebben, weet Niek Swart het zeker: hij wil in de bouw werken. Maar na al dat leren, gaat hij ook graag werken. De oplossing? Aan de slag met een deeltijdopleiding Bouwkunde én als assistent uitvoerder bij Van der Horst.

Van werktuigbouwkunde naar de bouw, waarom deze omslag?

Tijdens mijn opleiding werktuigbouwkunde timmerde ik op zaterdag al om bij te verdienen. Dat beviel zo goed, dat ik erachter kwam dat ik meer interesse had voor de bouwsector. Wel wilde ik mijn opleiding afmaken en daarna de opleiding Bouwkunde aan de HAN volgen.”

 

Een opleiding Bouwkunde dus. Hoe ben je dan nu al bij Van der Horst terechtgekomen?

“Na vier jaar leren, wilde ik ook gaan werken. Niet alleen in de schoolbanken zitten, maar ook al aan de slag. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een deeltijdopleiding en heb ik bij Van der Horst gesolliciteerd met mijn vraag. Zij reageerden meteen erg enthousiast, ik werd met open armen ontvangen.”

 

Dat is mooi. Wel uitdagend, werken én studeren tegelijk. Hoe organiseer je dit?

Van maandag tot en met donderdag werk ik bij Van der Horst, en op vrijdag ga ik naar school. Daarnaast krijg ik bij Van der Horst ruimte om 4 uur per week onder werktijd aan school te werken. Dat is heel fijn. Zeker in het begin was het zoeken naar balans, maar dat gaat steeds beter. En als je vastloopt kun je dat gewoon aangeven, dat denken ze bij Van der Horst met je mee.”

Goed geregeld. Hoe bevalt het tot nu toe?

“Heel goed. Ik werk in een gezellig team, de sfeer is goed. Toen ik op 1 september 2023 begon bij Van der Horst zat het project gemeentehuis Land van Cuijk nog in de voorbereidingsfase. Het mooie is dat ik vrij snel vanaf het begin op dat project kon meelopen. Daarna begon de uitvoering. Daar werd ik blij van, want ik wil het liefst de bouw op. Het was leuk toen de staalconstructie werd geplaatst, dat was een bijzonder moment. Het is een uitdagend project op het gebied van planning, omdat het om een verbouwing en nieuwbouw tegelijk gaat. Maar dat past goed bij Van der Horst.”

Hoe zie je de toekomst voor je?

“Ik wil graag uitvoerder worden. Wat mij aanspreekt is dat je met denkwerk bezig bent achter de computer, maar ook op de bouwlocatie zelf rondloopt. Die combinatie maakt het werk leuk voor mij. De opleiding Bouwkunde duurt officieel 4 jaar, maar omdat ik al geslaagd ben voor werktuigbouwkunde kan ik ‘m verkorten naar drie jaar. Dit is het eerste jaar, dus over ruim 2 jaar ben ik klaar.”

 

Zou je het andere bouwtalenten aanbevelen om hier te werken?

“Ja, zeker. Ik merk dat ze bij Van der Horst goed luisteren naar je wensen. Als je ergens vastloopt is er ruimte om te zoeken naar een manier om het werkend te krijgen. En ook als je met een bijzondere vraag komt, zoals ik, is daar aandacht voor. Daarnaast werk je met een gezellig team aan interessante projecten. Dus twijfel je, kom dan gewoon eens binnenlopen!”

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd