24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Genomineerden Ondernemersprijs 2023 Land van Cuijk & Noord-Limburg bekend

Home - Actueel - Genomineerden Ondernemersprijs 2023 Land van Cuijk & Noord-Limburg bekend
Genomineerden Ondernemersprijs 2023 Land van Cuijk & Noord-Limburg bekend
V.l.n.r. Martien Rongen, Antoon van der Horst, Piet Schrijen

Genomineerden Ondernemersprijs 2023 Land van Cuijk & Noord-Limburg bekend

Piet Schrijen van Schrijen Afscheid en Herinnering, Martien Rongen van Vecunda en Vitalvé en Antoon van der Horst van Van der Horst aannemers zijn dit jaar de kanshebbers op de Ondernemersprijs 2023 Land van Cuijk & Noord Limburg. De jury heeft de genomineerden vanavond tijdens het sponsordiner bekendgemaakt. Op woensdag 8 november wordt de Ondernemersprijs uitgereikt in de Schouwburg Cuijk. Het thema dit jaar is ‘Verhalen die raken’, dat mooi samenvalt met de verhuizing van de Bibliotheek Cuijk naar de Schouwburg Cuijk.

Al op 17-jarige leeftijd nam Piet Schrijen het bedrijf van zijn vader over, genaamd Schrijen Afscheid en Herinnering. Samen met zijn vrouw Bianca Schrijen, dochter Liz en een team van 30 medewerkers verzorgen zij al 75 jaar uitvaarten van A tot Z in onze regio. Alle facetten rondom een uitvaart hebben zij in eigen beheer. In 2018 kwam daar zelfs een eigen crematorium bij; Buitenplaats Zevenhutten. Dit familiebedrijf werkt vanuit passie en met liefde voor het vak. Door een sterke visie op innovatie worden diensten continu verbeterd en uitgebreid. De impact in de regio wordt hiermee steeds groter. En dit blijft niet binnen de muren van zijn onderneming. Zo is Piet óók actief binnen verschillende netwerken, stichtingen en andere regionale initiatieven.

“Een teken van een goede leider is niet hoeveel volgelingen je hebt, maar hoeveel leiders je creëert.” Deze uitspraak hangt midden in de vergaderruimte van het kantoor waar Martien Rongen dagelijks aanwezig is en omvat de wijze waarop hij zijn bedrijven aanstuurt. En dat werpt z’n vruchten af, want Martien runt met succes een aantal landbouwbedrijven onder de vlag van Vecunda en het nog jonge mengvoerbedrijf Vitalvé. De trots van Martien zit in de toewijding van zijn compagnons en medewerkers, en de passie waarmee ze dagelijks de bedrijven runnen.

Sinds 1993 staat Antoon van der Horst aan het roer van Van der Horst aannemers, voorheen bekend als Van Bommel & Van der Horst (1930). Het bedrijf floreert vandaag de dag, vooral bij complexe uitdagingen in de sectoren Sportaccommodaties, Onderwijs, Zorg, Publieke gebouwen en Bedrijfshuisvesting. Met een sterke affiniteit voor de regio, is ongeveer 85% van het personeel afkomstig uit de lokale gemeenschap. Antoon zet zich in om de medewerkers in de regio te behouden door te werken aan de leefbaarheid in de dorpen, bijvoorbeeld met het Dorpsplan in Langenboom en de realisatie van de Brink kiosk in St. Anthonis en door de oprichting van Region Vastgoedontwikkeling. Region ontwikkelt en realiseert projecten voor en door de regio. Daarnaast is hij actief betrokken bij verschillende regionale scholings-initiatieven, waaronder TechnoPromo en Sterk Techniek Onderwijs om de jeugd te enthousiasmeren voor de techniek.

 

Uitreiking ondernemersprijs

Op woensdag 8 november maakt de jury tijdens het hoofdprogramma de winnaar bekend in de Schouwburg Cuijk. Ook dit jaar wordt er die dag vanaf 17.00 uur een kennisfestival georganiseerd. Tijdens dit voorprogramma strijden 3 jonge ondernemers voor de Jong Talent Award 2023.

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd