24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Eerste overleg tussen MEB (Brandveiligheid) gecertificeerde bedrijven

Home - Actueel - Eerste overleg tussen MEB (Brandveiligheid) gecertificeerde bedrijven

Het eerste MEB-bedrijfscertificaat (Montage Expert Brandveiligheid) werd reeds in april 2021 uitgereikt aan Antoon Van der Horst. De uitreiking werd gedaan door Joric Witlox namens het MEB, dat in 2015 werd opgericht. Van der Horst was daarmee het eerste gecertificeerde bedrijf voor bouwkundige brandveiligheid in Nederland. Van der Horst heeft al een groot aantal MEB-gecertificeerde monteurs in het MEB-register staan en doorstond alle audits glansrijk. Daardoor was de weg vrij voor bedrijfscertificering. Daarmee kan het aantonen dat het professioneel werkt en voor opdrachtgevers onderscheidend is in kwaliteit.

 

 

Maandag 31 januari was het eerste overleg tussen MEB gecertificeerde bedrijven. Tijdens dit overleg is een Raad van Advies ingesteld waar Van der Horst aannemers nu deel van uit maakt. Deze Raad van Advies zal er samen met de stichting register Montage Expert Brandveiligheid voor zorgen dat de kwaliteit en certificering van mensen en bedrijven verder zal toenemen. Tijdens het constructieve overleg ging het over de nieuwste regelgeving, de toekomst in de markt en de stand van zaken van de certificering. Bij alle deelnemers aan deze bijeenkomst blijkt dat er nog steeds een toenemende behoefte en interesse is in MEB certificering. Deze vraag neemt toe ook bij leveranciers en gebouweigenaren. Maar er zijn ook afwachtende partijen. Het MEB-register roept daarom alle gespecialiseerde applicatiebedrijven, zelfstandige monteurs en gebouweigenaren op zich te melden. Zo ontstaat een nog beter beeld van de behoefte. We kunnen dan ons doel, er voor zorgen dat brandwerende doorvoeringen en naden steeds beter worden gemonteerd met goede producten, nóg beter bereiken. Gebouweigenaren kunnen er dan bovendien steeds zekerder van zijn dat de veiligheid in een gebouw beter wordt en investeringen zinvol zijn. Tenslotte zijn er veel gedachten en ervaringen uitgewisseld.

 

Meer weten over de brandveiligheid van uw gebouw? Neem dan contact met ons op via 0486-431239. 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd