24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Door te blijven ontwikkelen, behouden we onze voorsprong in brandveiligheid.

Home - Actueel - Door te blijven ontwikkelen, behouden we onze voorsprong in brandveiligheid.

Het treffen van brandwerende voorzieningen is een echt specialisme binnen Van der Horst. Vorig jaar al mochten we het MEB-bedrijfscertificaat in ontvangst nemen. Wij waren daarmee het eerste gecertificeerde bedrijf voor bouwkundige brandveiligheid in Nederland. We hadden al een groot aantal MEB-gecertificeerde collega’s in het MEB-register staan en we doorstonden dan ook glansrijk de audits. Begin 2022 mochten we ook het Promat certificaat toevoegen aan het MEB, waardoor we gecertificeerd de doorvoeringen alsmede staalconstructies/vlamschermen etc. brandwerend mogen afwerken. Zo blijven we ons verder ontwikkelen als specialist op het gebied van brandveiligheid en behouden we onze voorsprong.

Met de nieuwbouw van gebouw G op het NRE terrein te Eindhoven werd deze zomer het herbestemmingsproject volledig afgerond. Voor het afdichten van de brandwerende doorvoeren kozen we voor Promat Firestopping. Jorn van Bommel (Van der Horst aannemers): “Promat was al langer onze leverancier voor brandwerende beplating. Gezien wij kwaliteit en technische ondersteuning hoog in het vaandel hebben staan, willen wij geen grote diversiteit aan verschillende merken en systemen verwerken en hebben daarom gekozen voor de geteste zekerheid van Promat Firestopping. Bovendien zijn onze eigen applicateurs zeer enthousiast over de verwerking van de Promat producten.”

“Promat heeft een eigen technische afdeling die gemakkelijk te benaderen is en snel reageert. Daarnaast hebben we een positieve samenwerking met Area Sales Manager Henri Zoetbrood. Henri heeft kennis van zaken en denkt met ons mee om de correcte oplossing te vinden”.

Naast onze MEB registratie hebben we ons eigen unieke logboek en registratiesysteem. Passieve brandveiligheid is een vak op zich en dient correct aangebracht te worden. Het is het doel van het MEB om met diverse registers duidelijkheid te scheppen over wat wel en niet goed is bij de montage van brandveiligheidsproducten. Het MEB zorgt voor een externe controle en tevens extra zekerheid dat de Promat producten volgens de eisen aangebracht worden.

Meer weten over de brandveiligheid van uw gebouw? Neem dan contact met ons op via 0486-431239.

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd