24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Binnen budget blijven? Trek vroeg aan de bel!

Home - Actueel - Binnen budget blijven? Trek vroeg aan de bel!

Een nieuw bedrijfspand laten bouwen, een grote renovatie van meerdere panden of het duurzaam maken van een sportaccommodatie: het kost nogal wat. Daarvan zijn we ons bij Van der Horst aannemers maar al te bewust. Je kunt je geld tenslotte maar één keer investeren. Helaas zien we nog vaak in de bouw dat vooraf gestelde budgetten niet toereikend zijn of dat er van tevoren niet genoeg is nagedacht over bepaalde keuzes in het ontwerp of functionaliteit. Het is eigenlijk eenvoudig: hoe eerder je ons betrekt bij je plannen, hoe beter. Want door al vroeg in het proces op basis van de juiste informatie de kosten te bepalen, blijf je binnen je budget. Sterker nog, op die manier kunnen wij je meestal ook nog geld besparen.

Het komt meer dan eens voor dat budgetten niet zorgvuldig genoeg bepaald worden. Dat kan komen door onjuiste kengetallen of door kosten die over het hoofd worden gezien. Een opdrachtgever komt dan voor onaangename verrassingen te staan. Als je niet dagelijks met dit soort kosten te maken hebt en niet op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de continu veranderende markt, is het ook lastig om het juiste budget te bepalen. Bovendien heeft ieder project zijn eigen merkwaardigheden die je vooraf goed moet begroten.

Eerst denken, dan doen

Om teleurstellingen te voorkomen, is het belangrijk dat een klant met een nieuw idee zo vroeg mogelijk bij ons aanklopt. Zoals een architect aan de voorzijde een behoorlijke inspanning moet leveren om met een goed eerste ontwerp te komen, zo leveren wij in dezelfde fase een behoorlijke inspanning om de kosten te bepalen. Niet voor niets zijn deze twee aspecten onlosmakelijk met elkaar verbonden en moet zowel het ontwerp als het budget eerst goed vastliggen, voordat je begint aan de uitvoering. Bij Van der Horst aannemers worden lopende projecten steeds tussentijds en achteraf geëvalueerd. Op deze manier werken we altijd met nauwkeurige cijfers en zijn we op ieder moment op de hoogte van de laatste prijzen. Bovendien nemen wij bij het totale budget ook bijkomende kosten mee zoals advieskosten, leges of vergunningskosten, nutsvoorzieningen, infrawerkzaamheden en inrichtingen. Dat zorgt voor een goed totaaloverzicht van de daadwerkelijke kosten voor de opdrachtgever.

Vindingrijk bouwen én budgetteren

Het liefst worden we zo vroeg mogelijk betrokken bij een nieuw project. Maar ook als we in een latere fase door de opdrachtgever worden ingeschakeld, zijn we in staat om met oplossingen te komen als blijkt dat het beschikbare budget ontoereikend is. Samen met de opdrachtgever gaan we terug naar het doel en kijken we waar eventuele overschrijdingen zitten. Soms houdt dat in dat het ontwerp volledig op de schop gaat. Zo hebben we bij een van onze klanten voorgesteld om het gebouw veel lager te bouwen met een groter bebouwd oppervlak, waarbij de prijs door een betere verhouding in vloer- en geveloppervlak fors lager uitviel, mét meer gebruiksoppervlakte voor de klant. Dit was overigens een unieke situatie waarbij deze oplossing paste. Een andere oplossing zou kunnen zijn dat we vasthouden aan het ontwerp, maar de constructie anders uitvoeren waardoor het bouwproces versneld wordt en dus minder tijd kost.

Ieder project is anders

Zo heeft elk project zijn eigen kenmerken en zijn het ontwerp en de planning afhankelijk van allerlei factoren. En als je bij het begin van het project alle bezuinigingsmogelijkheden goed bekijkt en onderzoekt, hoeft dat niet ten koste te gaan van het uiterlijk van het op te leveren gebouw. Zo kun je bijvoorbeeld in enkele gevallen besparen op het totaalgewicht van de staalconstructie of gebruik maken van alternatieve mogelijkheden om te voldoen aan de energieprestatienorm. Belangrijk is dat we vroegtijdig in het project samenwerken met de andere disciplines om deze analyse goed uit te voeren.

Transparant

Het continu monitoren van de prijs is ook erg belangrijk. Gedurende het hele project staan we bij iedere fase opnieuw stil om de prijs te toetsen met alle betrokkenen en bij te sturen op eventuele overschrijdingen. Zo voorkom je dat de kosten uit de hand lopen. We zijn transparant in het delen van de kosten met onze opdrachtgevers. Al vroeg in het project krijgt de klant de opbouw van de directe kosten te zien, inclusief onze staartkosten. Zo hou je de communicatie open en zijn wij als aannemer in staat om de kostbare investeringen van onze opdrachtgevers eer aan te doen.

Is het budget voor je ambitieuze bouwplannen niet helemaal toereikend? Bij Van der Horst gaan we graag met je in gesprek om te kijken of en waar we kunnen besparen zonder op het eindresultaat in te leveren. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat er mogelijk is!

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd