24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Beste aanbieding voor zwembad Arnhem

Home - Actueel - Beste aanbieding voor zwembad Arnhem

Artikel uit Cobouw, 3 januari 2019

Arnhem vindt toch aannemer die zwembad voor oorspronkelijk budget wil bouwen

Gemeente Arnhem gaat zwembad Valkenhuizen toch voor het oorspronkelijke budget van 12 miljoen bouwen. De opdrachtgever heeft na een intensief onderhandelingstraject een bouwer gevonden die het voor dit bedrag wil doen: Van der Horst aannemers uit Mill.

De aanbesteding voor het nieuw te bouwen zwembad mislukte afgelopen zomer, omdat twee aannemers 30 procent boven het beschikbare budget inschreven. Het was in korte tijd het tweede miljoenenproject van de gemeente dat het schip inging: eerder dat jaar mislukte de aanbesteding voor de renovatie van museum Arnhem ook al.

Onderhandeling met partijen
Voor het museum reserveerde de gemeente 7,5 miljoen extra, maar om dat ook voor het zwembad te doen, werd een beetje teveel van het goede. Daarom besloot verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen om voor het zwembad in onderhandeling te gaan met de twee inschrijvers om de kosten te drukken.

Andere installaties en ander materiaalgebruik
Na intensieve gesprekken vonden de partijen gezamenlijk diverse punten in het contract waarop kosten konden worden gereduceerd: door herschikking van ruimtes in het gebouw, door het gebruik van andere installaties, verkleining van de entree en aangepast materiaalgebruik.

Volgens de gemeente komt er straks in Arnhem een zwembad dat ‘even goede kwaliteit en functionaliteit heeft als het oorspronkelijke ontwerp, maar dat door enkele aanpassingen, wel binnen het beschikbare budget gebouwd kan worden’. Het gebouw wordt duurzaam: gasloos, optimaal geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.

Opgeluchte wethouder
Van Dellen, die nog maar een paar maanden wethouder is in Arnhem en meteen aan de slag moest met zo’n ingewikkeld traject, is opgelucht en blij met het resultaat. “Eind 2020 kunnen Arnhemmers terecht in het nieuwe zwembad. Dat is mede dankzij de inzet van de aannemers, Sportbedrijf Arnhem en het projectteam van de gemeente. Iedereen heeft zich steeds zeer flexibel opgesteld en meegedacht over het optimaliseren van de indeling en van het beheer van het zwembad.”

Start bouw in zomer
Op dit moment gaat het om een voorlopige gunning, bij geen bezwaar vindt half januari de definitieve gunning plaats. Als alles voorspoedig verloopt, kan komend voorjaar worden gestart met de voorbereidingen voor de bouw.

 

Project Zwembad Valkenhuizen
Aannemer (voorlopig): Van der Horst aannemers
Opdrachtgever: gemeente Arnhem
Budget: 12 miljoen
Architect: Hooper Architects

 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd