24/7 Bouwservice

In geval van een calamiteit, bijvoorbeeld inbraak-, water- en stormschade, kunt u ons dag en nacht bereiken via telefoonnummer: 0486 431239

Artikel in vakblad ZBB (Zwembad Branche)

Home - Actueel - Artikel in vakblad ZBB (Zwembad Branche)

In Veldhoven wordt zwembad Den Ekkerman vervangen door een nieuw zwembad. De nieuwbouw komt ten zuiden van het bestaande complex en gaat een geheel vormen met de huidige sporthal. Met het nieuwe complex kan de stichting die het zwembad exploiteert de bezoekers nog beter voorzien in een gevarieerd en vernieuwend programma. Nast de beweeglessen voor alle leeftijden, therapie zwemmen, banenzwemmen, leszwemmen en recreatief zwemmen met allerlei speeltoestellen zijn er ook weer voldoende mogelijkheden voor thema-avonden zoals Halloween. Tevens kunnen de zwemvereningen naar hartenlust hun activiteiten zoals waterpolo en onderwaterhockey uitoefenen. Kortom: een nieuw bad met veel potentie en activiteiten voor jong en oud. 

Om dit alles mogelijk te maken, komen er drie baden met elk een eigen uitstraling en maatvoering. Het therapiebassin wordt warm en sereen en het wedstrijdbad wordt professioneel en doelmatig. het doelgroepenbad wordt kleurrijken het aanbod dusdanig veelzijdig dat besloten is het om te dopen tot 'multifunctioneel' bad. Om de energievraag zo laag mogelijk te houden, is uitgegaan van een compacte opzet en een hoogwaardige thermische schil van het gebouw. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen, zoals warmepompen met als bron buitenlucht, en op het dak komen zonnepanelen. Het dak van het therapiebassin is ook nog geschikt als groenvoorziening. In de toekomst kunnen hier planten op worden gezet. Bij de keuze van de materialen is rekening gehouden met de duurzaamheidsambitie van de gemeente. Zo worden diverse cradle tot cradle materialen toegepast en wordt de verbindingsgang afgewerkt met plafonddelen uit het bestaande gebouw. Dat laatste is niet alleen een circulaire oplossing, maar roept ook nostalgie op en geeft de trouwe fans een vertrouwd gevoel. 

8000

woningen hebben wij dagelijks in onderhoud

 

48

gebouwen brandwerend gemaakt

31

sportaccommodaties gerealiseerd